Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Mamă și fiu din Cugir, condamnați la închisoare cu executare pentru trafic de droguri

Publicat

canabis

canabis Mamă şi fiu, din Cugir, au fost condamnați la închisoare pentru infracţiuni din domeniul traficului de droguri. Decizia a fost pronunţată la Tribunalul Alba. Pentru o a treia persoană, tot membru al familiei, instanţa a decis disjungerea cauzei şi continuarea judecăţii.

Famila Romoşan din Cugir a fost trimisă în judecată în ianuarie 2017. Romoşan Mihai (tatăl), Romoşan Monica (mama) şi Romoşan Mihai Raul (fiul) au fost judecaţi de Tribunalul Alba pentru deţinere, vânzare şi punerea la dispoziţie a unei locuinţe pentru consum de droguri de risc, respectiv cannabis.

În 29 mai 2017, instanţa de judecată a pronunţat prima decizie în acest dosar. Astfel, Romoşan Mihai Raul a fost condamnat la 3 ani şi 2 luni de închisoare cu executare. Mama acestuia, Romoşan Monica a primit 1 an şi 8 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere. De asemenea, aceasta trebuie să efectueze 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii.

Tribunalul Alba a mai decis menţinerea măsurii arestului la domiciliu în cazul lui Romoşan Mihai Raul şi confiscarea de la inculpaţi a următoarelor bunuri: cantitatea de 21,1 grame cannabis, un cântar electronic, un foarfece, o placă de lemn, un dispozitiv pentru mărunţit (grinder), un recipient, 292,5 fragmente vegetale care conţin tetrahidrocannabinol, 4,4 grame seminţe de cannabis în amestec cu fragmente vegetale, un dispozitiv pentru fumat (bonc), un ghiozdan, o mască din cauciuc şi suma de 4.800 lei. În legătură cu cel de-al treilea inculpat, Romoşan Mihai, aflat în arest preventiv, instanţa a dispus disjungerea cauzei şi formarea unui nou dosar pentru continuarea judecăţii. În legătură cu situaţia acestuia se vor solicita informaţii suplimentare de la Curtea Federală de Justiţie din Germania.

În acest dosar, procurori DIICOT Alba Iulia şi poliţişti de la BCCO au efectuat în 10 noiembrie 2016 o percheziţie la domiciliul celor trei inculpaţi. Romoşan Mihai Raul, de 27 de ani, a fost reţinut şi arestat preventiv. Anchetatorii au descoperit atunci ”masă vegetală” (canabis) şi obiecte destinate consumului de droguri. Romoşan Raul Mihai se ocupa în activitatea infracţională şi cu vânzarea de droguri către alţi tineri din Cugir. La sediul DIICOT Alba Iulia au fost audiaţi mai mulţi tineri din oraşul Cugir, unii dintre ei minori. Drogurile se consumau de multe ori la locuinţa celor trei persoane.

Activitatea infracţională a inculpatului Romoşan Mihai (tatăl), de 46 de ani, a continuat şi după arestarea fiului său, astfel încât DIICOT Alba Iulia a propus arestarea preventivă a acestuia. Cererea a fost aprobată la Tribunalul Alba, unde s-a emis un mandat de arestare în 28 decembrie 2016. Romoşan Raul este din 9 ianuarie 2017 în arest la domiciliu. Romoşan Mihai (tatăl) este recidivist. Acesta a fost condamnat în martie 2014 la 2 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe o perioadă de încercare de 7 ani, tot pentru trafic de droguri. În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi la închisoare cu suspendare alţi opt inculpaţi din Alba.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax