Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ABRUD

Mama Uța, simbolul ospitalității în Apuseni, a murit. Sute de amintiri și mesaje de condoleanțe din partea prietenilor

Publicat

mama uta

Maria Suciu, sau mai bine zis Mama Uța, un adevărat simbol al Munților Apuseni, a murit la vârsta de 85 de ani. Nu sunt puțini turiștii care i-au trecut pragul și nu puțini își amintesc cum, încă de acum foarte mulți ani, casa ei din Gârda de Sus a devenit locul perfect unde puteai să asculți, la un foc și o cană cu vin, cântecele munților. Așa a început povestea uneia dintre primele pensiuni din zonă, care a devenit repede un fenomen în acei ani.

Totul a plecat de la dragostea ei pentru oameni și din pasiunea pentru un lucru nou, turismul. Mama Uța ”a inventat” noțiunea de gazdă bună în Apuseni și a fost prima care a pus în practică ceea ce ulterior avea să fie botezat în documentele guvernamentale drept ”agroturism”.

Avea tot timpul o vorbă bună și, atunci când reveneai după mulți ani în care nu ai călcat pe acolo, te primea și îți vorbea ca și când ai fi plecat ieri. Își făcea timp pentru fiecare dar avea grijă să fie discretă, să nu deranjeze.

Treptat, locul pe care l-a fondat s-a dezvoltat și a devenit o afacere printre multele din zonă, însă chiar și așa, mama Uța își făcea timp să treacă pe la turiști și să îi salute, iar oamenii se bucurau să fie recunoscuți.

La plecarea ei dintre noi, în doar câteva ore, sute de oameni au transmis condoleanțe familiei și și-au amintit întâlnirile cu ea.

”Ne obișnuisem să o vedem în același loc, la aceeași masă. Ne obișnuisem să o auzim dimineața, în periplul dumneaei pe la clienți, spunându-ne câte o vorbă de duh, care ne însenina ziua. A fost omul care a sfințit locul prin simpla ei prezență. De Crăciun vom fi acolo, însă ceva nu va mai fi la fel. Va lipsi un zâmbet. Al mamei Uţa… Dumnezeu să o odihnească în veci!” a scris pe contul de facebook al pensiunii, un fost client. La fel ca și acesta, sute de oameni au postat mesaje emoționante.

 

 

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Nicu

    vineri, 23.11.2018 la 19:30

    Dumnezeu sa o ierte .

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate

EVENIMENT

COD GALBEN de fenomene METEO PERICULOASE. Cetățenii sunt sfătuiți să se adăpostească

Publicat

vant

Un COD GALBEN de fenomene meteo periculoase a fost emis în această seară de meteorologi. Se anunță viscol și intensificări ale vântului care vor atinge 55-65 de km/h. Atenționarea este valabilă între orele 23.00- 05.00. Cetățenii sunt atenționați că urmează o perioadă de vreme severe și li se recomandă: – Recomandăm conducătorilor auto să se […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO Ninsoare și viscol pe Autostrada Sibiu-Sebeș. Drumarii intervin cu utilajele pentru curățarea zăpezii de pe șosea

Publicat

drumari

A început să ningă în mai multe regiuni din România, iar drumarii au fost deja nevoiți să întervină pe mai multe drumuri naționale și chiar pe autostrăzi. Ninsoarea și vântul puternic au ajuns acum și pe autostrada A1 Sibiu – Sebeș. ”Ninsoarea puternică de la Brasov s-a mutat acum pe Sibiu” a anunțat purtătorul de […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Ordinul care reglementează taxa impusă băncilor și impozitarea veniturilor din jocuri de noroc, publicat de ANAF

Publicat

ANAF a publicat Ordinul care reglementează declararea noilor taxe introduse de OUG nr. 114/2018, respectiv taxa pe activele financiare datorate de instituțiile bancare și taxa pe veniturile din jocuri de noroc organizate online. Prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr.114 din 28 decembrie 2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investițiilor publice și a unor […]

Citește mai departe
Publicitate

ECONOMIE

Bani de la stat pentru alegeri: Dacă va candida, Mircea Hava va putea cheltui 1,5 milioane de lei la europarlamentare

Publicat

colaj europarlamentare

Printr-o ordonanță de urgență, Guvernul României, a decis că banii primiți drept subvenții de către partidele poltitice pot fi folosiți în campaniile electorale. Cum românii sunt așteptați la urne de două ori în 2019, pentru europarlamentare și la sfârșit de an pentru alegerea președintelui, la ”umbra” conflictelor din justiție, OUG-ul a trecut fără a face […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate