Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ABRUD

Mama Uța, simbolul ospitalității în Apuseni, a murit. Sute de amintiri și mesaje de condoleanțe din partea prietenilor

Publicat

mama uta

Maria Suciu, sau mai bine zis Mama Uța, un adevărat simbol al Munților Apuseni, a murit la vârsta de 85 de ani. Nu sunt puțini turiștii care i-au trecut pragul și nu puțini își amintesc cum, încă de acum foarte mulți ani, casa ei din Gârda de Sus a devenit locul perfect unde puteai să asculți, la un foc și o cană cu vin, cântecele munților. Așa a început povestea uneia dintre primele pensiuni din zonă, care a devenit repede un fenomen în acei ani.

Totul a plecat de la dragostea ei pentru oameni și din pasiunea pentru un lucru nou, turismul. Mama Uța ”a inventat” noțiunea de gazdă bună în Apuseni și a fost prima care a pus în practică ceea ce ulterior avea să fie botezat în documentele guvernamentale drept ”agroturism”.

Avea tot timpul o vorbă bună și, atunci când reveneai după mulți ani în care nu ai călcat pe acolo, te primea și îți vorbea ca și când ai fi plecat ieri. Își făcea timp pentru fiecare dar avea grijă să fie discretă, să nu deranjeze.

Treptat, locul pe care l-a fondat s-a dezvoltat și a devenit o afacere printre multele din zonă, însă chiar și așa, mama Uța își făcea timp să treacă pe la turiști și să îi salute, iar oamenii se bucurau să fie recunoscuți.

La plecarea ei dintre noi, în doar câteva ore, sute de oameni au transmis condoleanțe familiei și și-au amintit întâlnirile cu ea.

”Ne obișnuisem să o vedem în același loc, la aceeași masă. Ne obișnuisem să o auzim dimineața, în periplul dumneaei pe la clienți, spunându-ne câte o vorbă de duh, care ne însenina ziua. A fost omul care a sfințit locul prin simpla ei prezență. De Crăciun vom fi acolo, însă ceva nu va mai fi la fel. Va lipsi un zâmbet. Al mamei Uţa… Dumnezeu să o odihnească în veci!” a scris pe contul de facebook al pensiunii, un fost client. La fel ca și acesta, sute de oameni au postat mesaje emoționante.

 

 


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Nicu

    vineri, 23.11.2018 la 19:30

    Dumnezeu sa o ierte .

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Un milion de români sărbătoresc PAȘTELE CATOLIC. Peste 3.000 de credincioși sunt din Alba

Publicat

Peste 3.000 de romano-catolici din județul Alba, și mai bine de un milion ce cetățeni români, sărbătoresc duminică Paştele. În această noapte, aceștia vor participa la celebrarea solemnă a Vigiliei Pascale, care exprimă trecerea de la moarte şi păcat la viaţa nouă în Isus Cristos Înviat. VEZI: URĂRI DE PAŞTE 2019 Mesaje și FELICITĂRI de […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Tradiţii înainte de FLORII: sâmbăta lui Lazăr- puntea dintre Postul Paștelui și Săptămâna Patimilor. Semnificaţii

Publicat

Sâmbăta lui Lazăr este sărbătorită de creștini-ortodocși cu o zi înainte de Duminica Intrării lui Hristos în Ierusalim (Duminica Floriilor) și reprezintă puntea de legătură între Postul Paștelui și Săptămâna Patimilor. Duminica Floriilor este precedată de Sâmbăta lui Lazăr. În această zi, Iisus Hrisos îşi arată din nou minunile, înviindu-l pe Lazăr, la patru zile […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO ŞTIREA TA: Tău din Roşia Montană populat cu peşti exotici, prădat de braconieri

Publicat

tau brazi braconaj

Un cititor Alba24, aflat într-o excursie în zona Roşia Montană – Tăul Brazi, a aflat detalii despre o situaţie mai puţin obişnuită. Spune că un localnic i-a povestit cum peştii exotici cu care a fost populat tăul, pentru agrement, au intrat în vizorul braconierilor, care îi fură pe timp de noapte. Iar tot din spusele […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FLORIILE, cea mai importantă sărbătoare care vestește Paștele. Ce semnificație are la români

Publicat

floriile

Ortodocşii prăznuiesc în 21 aprilie,  Floriile sau Duminica Stâlpărilor, cea mai importantă sărbătoare care vesteşte Paştele, rememorând intrarea lui Iisus în Ierusalim şi sărbătorindu-i, totodată, pe cei cu nume de flori. VEZI: MESAJE de FLORII 2019: Idei de urări pentru cei care poartă nume de flori. Felicitări în zi de sărbătoare Duminica Floriilor sau a […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate