Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ABRUD

Mama Uța, simbolul ospitalității în Apuseni, a murit. Sute de amintiri și mesaje de condoleanțe din partea prietenilor

avatar

Publicat

Publicitate
mama uta

Maria Suciu, sau mai bine zis Mama Uța, un adevărat simbol al Munților Apuseni, a murit la vârsta de 85 de ani. Nu sunt puțini turiștii care i-au trecut pragul și nu puțini își amintesc cum, încă de acum foarte mulți ani, casa ei din Gârda de Sus a devenit locul perfect unde puteai să asculți, la un foc și o cană cu vin, cântecele munților. Așa a început povestea uneia dintre primele pensiuni din zonă, care a devenit repede un fenomen în acei ani.

Totul a plecat de la dragostea ei pentru oameni și din pasiunea pentru un lucru nou, turismul. Mama Uța ”a inventat” noțiunea de gazdă bună în Apuseni și a fost prima care a pus în practică ceea ce ulterior avea să fie botezat în documentele guvernamentale drept ”agroturism”.

Avea tot timpul o vorbă bună și, atunci când reveneai după mulți ani în care nu ai călcat pe acolo, te primea și îți vorbea ca și când ai fi plecat ieri. Își făcea timp pentru fiecare dar avea grijă să fie discretă, să nu deranjeze.

Treptat, locul pe care l-a fondat s-a dezvoltat și a devenit o afacere printre multele din zonă, însă chiar și așa, mama Uța își făcea timp să treacă pe la turiști și să îi salute, iar oamenii se bucurau să fie recunoscuți.

La plecarea ei dintre noi, în doar câteva ore, sute de oameni au transmis condoleanțe familiei și și-au amintit întâlnirile cu ea.

”Ne obișnuisem să o vedem în același loc, la aceeași masă. Ne obișnuisem să o auzim dimineața, în periplul dumneaei pe la clienți, spunându-ne câte o vorbă de duh, care ne însenina ziua. A fost omul care a sfințit locul prin simpla ei prezență. De Crăciun vom fi acolo, însă ceva nu va mai fi la fel. Va lipsi un zâmbet. Al mamei Uţa… Dumnezeu să o odihnească în veci!” a scris pe contul de facebook al pensiunii, un fost client. La fel ca și acesta, sute de oameni au postat mesaje emoționante.

 

 

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. avatar

    Nicu

    vineri, 23.11.2018 la 19:30

    Dumnezeu sa o ierte .

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

ACTUALITATE

PROIECT: Suspecții de evaziune fiscală dintr-un dosar scapă de acuzaţii, dacă unul dintre ei achită prejudiciul

avatar

Publicat

Comisia juridică din Camera Deputaților a votat marți un amendament la Legea 241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, potrivit căruia, dacă unul dintre inculpații acuzați pentru aceeași evaziune fiscală achită prejudiciul integral, plus 20%, toți cei acuzați scapă de urmărirea penală.„Dispozițiile art. 10 alin. (1) se aplică tuturor inculpaților care au săvârșit împreună una […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Gafă a ministrului Culturii, rector al Universității din Alba Iulia: „Am preluat, pot să spun, ștacheta”

avatar

Publicat

daniel breaz stacheta

Noul ministru al Culturii, rectorul Universității din Alba Iulia Daniel Breaz, le-a spus spus marți deputaţilor din Comisia de Cultură că în mandatul său se va axa pe preluarea de către România a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene începând cu 1 ianuarie și că în urmă cu două săptămâni el a preluat „ștacheta” de la omologul […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

12 sectoare de drumuri județene din Alba, ÎNCHISE circulației rutiere în perioada de iarnă 2018-2019

avatar

Publicat

drum zapada

În perioada de iarnă, ca urmare a traficului rutier redus, 12 sectoare de drumuri județene din Alba, cu o lungime totală de aproape 66 de kilometri, vor fi închise circulației.Asta înseamnă că în zonele stabilite nu vor intra utilaje de deszăpezire sau luate alte măsuri de întreţinere a drumurilor, iar şoferii vor trebui să aleagă […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

JOI: Şedinţă la Consiliul Judeţean Alba. Taxe pe 2019, administrare drumuri, conducerea DGASPC. Ordinea de zi

avatar

Publicat

sediul CJ, prefectura AB

Consilierii judeţeni din Alba se reunesc joi, 13 decembrie, de la ora 11.00, în ședință ordinară, cu 11 proiecte pe ordinea de zi. Vor avea de aprobat, printre altele, modificarea traseului și lungimii drumului județean DJ 705 E: DN 7 – Tărtăria – Săliştea – Săliştea Deal, exercitarea cu caracter temporar a funcţiei publice de […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate