Connect with us
Publicitate

ABRUD

Mama Uța, simbolul ospitalității în Apuseni, a murit. Sute de amintiri și mesaje de condoleanțe din partea prietenilor

Publicat

mama uta

Maria Suciu, sau mai bine zis Mama Uța, un adevărat simbol al Munților Apuseni, a murit la vârsta de 85 de ani. Nu sunt puțini turiștii care i-au trecut pragul și nu puțini își amintesc cum, încă de acum foarte mulți ani, casa ei din Gârda de Sus a devenit locul perfect unde puteai să asculți, la un foc și o cană cu vin, cântecele munților. Așa a început povestea uneia dintre primele pensiuni din zonă, care a devenit repede un fenomen în acei ani.

YouTube video

Totul a plecat de la dragostea ei pentru oameni și din pasiunea pentru un lucru nou, turismul. Mama Uța ”a inventat” noțiunea de gazdă bună în Apuseni și a fost prima care a pus în practică ceea ce ulterior avea să fie botezat în documentele guvernamentale drept ”agroturism”.

Avea tot timpul o vorbă bună și, atunci când reveneai după mulți ani în care nu ai călcat pe acolo, te primea și îți vorbea ca și când ai fi plecat ieri. Își făcea timp pentru fiecare dar avea grijă să fie discretă, să nu deranjeze.

Treptat, locul pe care l-a fondat s-a dezvoltat și a devenit o afacere printre multele din zonă, însă chiar și așa, mama Uța își făcea timp să treacă pe la turiști și să îi salute, iar oamenii se bucurau să fie recunoscuți.

La plecarea ei dintre noi, în doar câteva ore, sute de oameni au transmis condoleanțe familiei și și-au amintit întâlnirile cu ea.

”Ne obișnuisem să o vedem în același loc, la aceeași masă. Ne obișnuisem să o auzim dimineața, în periplul dumneaei pe la clienți, spunându-ne câte o vorbă de duh, care ne însenina ziua. A fost omul care a sfințit locul prin simpla ei prezență. De Crăciun vom fi acolo, însă ceva nu va mai fi la fel. Va lipsi un zâmbet. Al mamei Uţa… Dumnezeu să o odihnească în veci!” a scris pe contul de facebook al pensiunii, un fost client. La fel ca și acesta, sute de oameni au postat mesaje emoționante.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Nicu

    vineri, 23.11.2018 at 19:30

    Dumnezeu sa o ierte .

  2. Popa Eugenia

    joi, 13.04.2023 at 10:54

    A plecat si a lăsat un gol imens pe care nu l va umple nimeni. MAMA UTA A FOST SI ESTE UNICA.AM CUNOSCUT O LA INCEPUTURILE PENSIUNII SI AM PIERDT O PREA DEVREME.CU MULT RESPECT EUGENIA POPA.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax