Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Mamele ar putea primi trusouri pentru nou-născuţi, la ieşirea din maternitate. Valoarea ajutorului de stat. Proiect

Publicat

bebelus copilas nou nascut

Mămicile ar putea primi trusouri pentru nou-născuţi, la ieşirea din maternitate. Valoarea ajutorului de stat propus este de 750 de lei, echivalentul pachetului de produse pentru bebeluşi.

Astfel de ajutoare din partea statului s-au mai acordat în trecut, între 2006 şi 2010 și erau în valoare de 150 de lei.

Trusoul ar urma să conţină 34 de produse pentru bebeluş. La externare, mamele vor primi o saltea pentru înfăşat, o pătură, haine, produse pentru baie, un termometru, dar şi scutece şi lapte praf.

“M-am gândit la primele lucruri de care ar avea nevoie atât mămica, cât şi copilul în momentul în care acesta se naşte. Înseamnă ca sumă undeva la 750 de lei. Acest trusou ar fi achiziţionat de stat. Ar fi dat în spitale sau în stările civile. Cheltuielile făcute de părinţi în aşteptarea nou-născutului pot ajunge la sume exorbitante. Trusoul oferit de stat ar fi aşadar un sprijin financiar şi s-ar acorda tuturor categoriilor sociale”, spune Mara Calista, deputat PNL, iniţiator proiect, citată de Digi24.ro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax