Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Mamele cer o lege pentru alăptatul în public. Tot mai multe femei, criticate pentru că-și hrănesc bebelușii în parc sau la terase

Publicat

mama si copilPeste 4.700 de mame au semnat o petiție online, prin care cer o lege care să le protejeze dreptul de a-și alăpta copiii în spații publice. Un argument este că, în ultimul timp, tot mai multe femei au fost criticate pentru că au încercat să-și hrănescă bebelușii în parcuri sau la terase.

„Dorim în România o lege care să recunoască dreptul mamelor de a alăpta în spaţiul public şi să ateste faptul că este discriminare a le cere acestora să se acopere ori să părăsească localul. Totodată, această lege garantează şi dreptul bebeluşului la hrană”, se precizează în petiție.

Potrivit inițiatoarei, Miruna Ioani, legea trebuie să protejeze dreptul mamei de a-şi alăpta copilul (indiferent de vârsta acestuia) în spaţiul public și să  interzică discriminarea femeilor care alăptează în parc, mall, cafenele, restaurante, instituţii, etc, adică oriunde accesul cu copii este permis.

Totodată, se cere să fie interzis prin lege a-i cere unei femei să alăpteze în alt loc, să se acopere sau să folosească un spațiu mai retras, indiferent de situaţie sau de locul în care se află (exceptând zonele cu risc de sănătate sau securitate – lângă anumite zone cu chimicale, radiaţii sau alte pericole).

În petiție, mamele din România cer sancțiuni pentru cei care le refuză acest drept, indiferent dacă este vorba despre un parc sau terasa unui restaurant privat.

Mamele au nevoie de 100.000 de semnături ca să poată depune proiectul legislativ în Parlament. O cale mai scurtă, speră ele, este să convingă parlamentarii din România de necesitatea legii, iar aceștia să îi dea forma unui proiect, înainte de strângerea semnăturilor.

Ţări precum Anglia, Franța, Islanda și Spania, au legi care protejează dreptul femeilor de a alăpta în public.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. costy

    marți, 19.07.2016 at 11:54

    Foarte bine. Dar clientii acelor localuri nu mananca, copilul mananca de la mama, si in parc se consuma tot felu. Bine ca la mare si la piscine se face toples bine mersii si sa iti alaptezi copilul ii rusine, nu tot peisajul de la mare se vede, dar pe jumatate. Hai sa fim seriosi. Cui nui place Nu se uita.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax