Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Mamele cu copii bolnavi, gravidele și pacienții oncologici, scutiți de taxarea pe concediile medicale. Decizie la Guvern

Publicat

Mamele cu copii bolnavi, gravidele și pacienții cu afecțiuni oncologice vor fi scutiţi de la plata contribuţiei sociale pentru indemnizaţiile de concediu medical.

Guvernul adoptă o ordonanţă de urgenţă în acest sens, a anunțat, joi, premierul Marcel Ciolacu.

„Introducem azi prin ordonanţă de urgenţă scutirea de la plata contribuţiei sociale pentru indemnizaţiile de concediu medical

în cazul mamelor cu copii bolnavi, al gravidelor, al pacienţilor cu afecţiuni oncologice şi al cazurilor de urgenţă.

Dacă este nevoie, chemăm toată conducerea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate să lucreze azi la Guvern”, a declarat Ciolacu.

Ajutor de 2000 de lei

El a adăugat că, prin acelaşi proiect, va fi propus un ajutor de 2.000 de lei, acordat o sigură dată, pentru fiecare nou-născut, până în anul 2027, în cazul mamelor defavorizate, cu venituri mici, sau aflate în situaţii critice de viaţă.

”România are cel mai mare număr de mame minore din Europa. Astfel că această intervenţie este extrem de necesară. Propunem un ajutor de 2.000 de lei, acordat o singură dată pentru fiecare nou-născut până în 2027. Cu un buget de 120 de milioane de euro, din fonduri europene”, a mai spus Ciolacu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate