Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Mamut Bike Race 2018: START pentru înscrieri la concursul de ciclism de la Alba Iulia

Publicat

Pe 8 septembrie, la Alba Iulia se va desfășura cea de-a IV-a ediție a concursului de ciclism „Mamut Bike Race”. Începând de miercuri, 2 mai, amatorii și pasionații de mountain biking se pot înscrie online în competiție, beneficiind timp de o săptămână, până în data de 9 mai, de o taxă redusă.

Ediția din acest an aduce o noutate în ceea ce privește traseele: introducerea cursei populare Alba Iulia 100, un traseu considerat ușor, cu o lungime de aproximativ 12 km și o diferență de nivel pozitivă de aproximativ 400 m.

„Competiția este de tipul mountain-bike cross-country (XC), destinată în principal sportivilor amatori, începători sau avansați, dar și sportivilor legitimați. Această ediție va avea 3 trasee de concurs, fiecare dintre participanți putând alege pe cel potrivit pentru el, în funcție de condiția fizică și nivelul propriu de pregătire. Ediția a IV-a aduce o noutate în ceea ce privește traseele: introducerea cursei populare Alba Iulia 100. Pe acest traseu vor avea acces toți iubitorii acestui sport, indiferent de nivelul de pregătire sau de vârstă, circuitul fiind unul de dificultate redusă. Ne dorim pe această cale să încurajăm cât mai mulți albaiulieni să participe la eveniment, pentru că Mamut Bike Race este în primul rând un eveniment de promovare al orașului și al ciclismului. Așadar traseul poate fi abordat cu succes și de categoria Family (părinți împreună cu copii)! Numele ales pentru cursa Alba Iulia 100 este motivată de cei 100 de ani pe care România îi sărbătorește în 2018. Ne dorim o cursă care să fie o „unire” a bicicliștilor, fie ei amatori sau cu experiență în acest sport. Mai mult, numărul de participanți la acest traseu va fi limitat la 100, pentru a sublinia și pe această cale Centenarul Marii Uniri”, transmit reprezentanții Asociației Bicheru Cycling.

Organizatorii propun pentru această a IV-a ediție trei trasee de concurs:

  • cursa populară Alba Iulia 100, cu o lungime de aproximativ 12 km și o diferență de nivel pozitivă de maxim 400 m, considerat traseu ușor.
  • traseu SCURT (RACE), cu o lungime de aproximativ 35 km (diferență de nivel +1300 m), considerat de dificultate medie.
  • traseu LUNG (MARATON), cu o lungime de aproximativ 60 km (diferență de nivel +2000m), considerat de dificultate sporită.

Traseele de concurs vor fi definitivate şi anunțate până în data de 18 august 2018, întrucât organizatorii și-au propus să aducă elemente noi în trasee, dar să se și asigure că ele sunt testate și potrivite pentru participanți.

Pentru cei care nu sunt familiari cu evenimentul, le reamintim că Mamut Bike Race este o competiție outdoor desfășurată în mare parte prin pădurea din apropierea municipiului Alba Iulia. Traseele vor include zone de asfalt (pista de biciclete), pământ, pietriș, bolovăniș și iarbă (drumuri forestiere și poteci turistice).

ÎNSCRIERI Mamut Bike Race 2018:

Taxa de participare pentru traseele RACE si MARATON

  • 45 lei, în perioada 2 – 9 mai (include pachet de înscriere + tricou bumbac personalizat)
  • 60 lei, în perioada 10 mai – 29 iulie (include pachet de înscriere + tricou bumbac personalizat)
  • 80 lei, în perioada 30 iulie – 5 septembrie (include pachet de înscriere, nu include tricou de bumbac personalizat MBR)
  • 100 lei, în data de 6 – 8 septembrie, la fața locului, în intervalul orar prevăzut de organizator (include doar număr de concurs – chip cronometrare electronică și bride fixare a numărului)

Taxa de participare pentru traseul Alba Iulia 100

  • 15 lei, în perioada 2 mai – 5 septembrie (include pachet de înscriere + tricou bumbac personalizat)
  • 50 lei, în data de 6 – 8 septembrie, la fața locului, în intervalul orar prevăzut de organizator (include doar număr de concurs și bride fixare a numărului)

Înscrierile online se pot face până miercuri, 5 septembrie, la ora 11:00. Ulterior acestei date, cei care doresc să participe se vor putea înscrie doar la locul și data de desfășurare a evenimentului. Înscrierea prin fax, telefon sau email nu este posibilă.

Pentru a te înscrie online la competiția de ciclism Mamut Bike Race trebuie să completezi următorul formular.

Organizatorii evenimentului sunt „Bicheru Cycling”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax