Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

”Mâna dreaptă” a fostei șefe DNA, Codruța Kovesi, judecătoarea Dana Tițian, iese la pensie de la Curtea de Apel Alba Iulia

Publicat

Dana Tițian, judecătoare la Curtea de Apel Alba Iulia se va pensiona, în data de 15 martie 2022. Dana Tițian a fost ”mâna dreaptă” a Laurei Codruța Kovesi, timp de mai bine de 10 ani, pe când actuala șefă EPPO, era la conducerea DNA dar și în perioada când a condus Parchetul General. Mai exact aceasta i-a fost consilieră în două mandate. 

În cariera de magistrat, Dana Tițian a fost în perioada octombrie 2012 – iunie 2013, judecator la Curtea de Apel Alba Iulia, iar mai apoi a revenit la instanța superioară în 2018, de unde va și ieși la pensie.

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat marți, 15 martie, decretul privind eliberarea din funcția de judecător la Curtea de Apel Alba Iulia Danei Tițian pentru pensionare, la data de 15 martie 2022.

Aceasta a fost consiliera fostei șefe DNA, în două rânduri, din 23 octombrie 2006 până în 8 octombrie 2012 când a fost detașată la Parchetul General, în funcția de consilier al Laurei Kovesi și din 2013, până în 2018, când a fost consilieră la DNA a actualei șefe a Parchetului European.

Numele Danei Tițian a apărut în unul dintre dosarele instrumentate de Inspecția Judiciară, în care Laura Codruța Koveși a fost acuzată ca a trimis-o pe aceasta să verifice activitatea a două servicii teritoriale DNA: la Suceava și Iași.

Inspecția Judiciară a reproșat că Kovesi nu ar fi avut voie să-și trimită consilierul judecător, Dana Tițian, în control la cele două unități teritoriale.

Mai exact, Inspecţia Judiciară a susţinut că Kovesi a emis un ordin, în anul 2017, prin care consiliera sa, judecătoarea Dana Tiţian, a fost desemnată să facă parte dintr-o comisie de control la structurile teritoriale ale DNA din Iaşi şi Suceava.

În opinia Inspecţiei Judiciare, Kovesi nu avea voie să desemneze un judecător să controleze activitatea unor procurori.

În luna martie a anului 2019, la Înalta Curte de Casație și Justiție, Laura Codruța Kovesi a câștigat definitiv procesul cu Inspecția Juridică. Atunci magistrații au decis ca fosta șefă DNA nu a încălcat procedurile legale.

sursă foto: captură ecran, Youtube, Antena 3.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax