Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Managerii de spitale vor fi înlocuiţi, dacă unitatea are datorii trei luni consecutiv. Spitalul Judeţean Alba este la zi cu plăţile lunare

Publicat

Managerii de spitale cu datorii acumulate trei luni consecutiv în cadrul unităţii pe care o conduc riscă să fie destituiţi. La Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba, situaţia este una îmbucurătoare, pentru că unitatea medicală nu înregistrează plăţi restante. Fiind în subordinea Consiliului Judeţean Alba, evaluarea este efectuată de ordonatorul de credit.

Nicoleta Coşarcă, managerul Spitalului Judeţean Alba, a precizat că unitatea este la zi cu plăţile: „nu avem datorii, situaţia financiară este foarte bună”. În ceea ce priveşte situaţia spitalelor din judeţ, Horea Timiş, directorul DSP Alba, a declarat că „datoriile sunt în termen” şi nu există situaţii, care să ducă la destituirea managerilor de spitale. Într-o scrisoare de intenţie a FMI-ului se arată că în cazul în care spitalele înregistrează plăţi restante, mai mari decât termenul scadent de plată, Guvernul va amenda contractele managerilor de spital, iar aceştia vor fi înlocuiţi. Măsura a fost convenită de Fondul Internaţional Monetar şi aprobată de Guvern.

Pentru a evita creşterea datoriilor din sistem, Guvernul va transfera resurse financiare de la spitale cu competenţe limitate către unităţile incluse în reţeaua spitalelor regionale de urgenţă.

Potrivit legii, spitalul public este condus de un manager, persoană fizică sau juridică, numit prin ordin al ministrului. Odată numit în funcţie, managerul încheie un contract cu Ministerul Sănătăţii pe o perioadă de maximum trei ani. Contractul de management poate înceta înainte de termen în urma evaluării anuale sau „ori de câte ori este nevoie”, care este efectuată pe baza criteriilor de performanţă şi a criteriilor specifice stabilite prin act administrativ al conducătorilor ministerelor, inclusiv în funcţie de situaţia plăţilor restante.

sursa: mediafax.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. coleg

    vineri, 07.06.2013 at 13:41

    Asa zice groparul poporului Ministrul Nicolaescu ? Pai daca contractul de manager e incheiat la spitale cu CJ sau Cl cum dracul sa-i schimbe ministerul? Nerusinatii astia din minister carora noi le platim salariile vor sa comande pe banii autoritatilor locale? In ce tara traim? sa va fie rusine USL!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax