Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Managerul Spitalului Județean Alba, despre creşterile salariale din sistemul medical, de la 1 octombrie: Ar fi necesară majorarea tarifului pe caz ponderat

Publicat

Nicoleta Cosarca - Test sinceritate Conducerea Spitalului Județean Alba își pune întrebări cu privire la măririle salariale care vor fi aplicate începând cu data de 1 octombrie. Managerul spitalului, Nicoleta Coșarcă a spus că în momentul de față nu se cunoaşte sursa de finanțare și, pentru a nu pune în pericol resursele spitalului, trebuie să se țină cont de rectificarea bugetară.

„OUG 35 își produce efectele începând cu 1 octombrie 2015. Impactul financiar este de 760.000 de lei pe lună. Aceasta înseamnă, în procente, am calculat noi, ar fi necesară o creștere a tarifului pe caz ponderat de 30%. Bineînțeles că va trebui să o punem în practică, indiferent că se va transpune în creșterea tarifului sau nu se va transpune. Rațiunea pentru care v-am invitat astăzi, la conferința de presă, este tocmai pentru a stabili exact cât trebuie să fie creșterea în așa fel încât să asigure costul resursei noastre umane și confortul pacienților, adică să nu se facă în detrimentul reducerii bugetelor alocate materialelor sanitare și medicamentelor. Categoric că vom pune în aplicare această Ordonanță și este o bucurie pentru toți angajații din sistemul sanitar. O creștere de 25 la sută este o creștere substanțială. Important este ca toți cei care concură la rectificarea bugetului să ia în calcul ceea ce am stabilit noi, și nu o spun cu modestie, este un calcul riguros care așază în condiții normale un act adițional încheiat cu Casa de Asigurări, pentru că pe partea finanțată de la bugetul de stat rectificarea bugetară va fi corectă”, a spus Nicoleta Coșarcă.

Aceasta a precizat că dorește ca transpartent, toate informațiile să fie însușite de cei care stabilesc care va trebui să fie impactul asupra tarifului pe caz ponderat și a punctului în ambultoriu de specialitate în așa fel în cât spitalele să își poată permite onorabil această creștere de salarii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax