Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Mâncare cu viermi la cantina Academiei de Poliție. Zeci de studenți au făcut toxiinfecție alimentară

Publicat

Sindicatul Europol atrage atenția asupra condițiilor în care este oferită mâncarea pentru studenții de la Academia de Poliție. Zeci de tineri au fost diagnosticați cu toxiinfecție alimentară, după ce au consumat-o.

”După două zile în care zeci de studenți au ajuns la spital cu diagnostic preliminar de toxiinfecție alimentară, în Academia de Poliție continuă bătaia de joc la adresa studenților, viitori ofițeri de poliție. Aceștia au condiții mai proaste decât cele ale deținuților din pușcării.

În meniul primit azi (joi-n.r), la două zile de la declanșarea focarului de infecție, se pot vedea cu ochiul liber larve de viermi în supă sau carne alterată cu miros înțepător.

Nu numai că nimeni din conducerea ministerului nu a luat atitudine față de umilința și riscul bacteriologic existent, dar și la acest moment bătaia de joc continuă la adresa studenților cărora li se oferă „mâncare”, ce se aseamănă cu lăturile”, au scris reprezentanții Sindicatului Europol, pe Facebook.

Dureri de stomac, vărsături și deshidratare

Sursa citată precizează că și în noaptea de joi spre vineri mai erau solicitate echipaje de urgență la sediul academiei.

”Este a 3-a noapte când echipajele de urgență sunt solicitate la Academia de Poliție.

Mai mulți studenți au acuzat dureri de stomac, vărsături și deshidratare.

După 3 zile de la focarul de infecție din “prestigioasa” instituție de învățământ superior, cei din minister nu au fost capabili cel puțin să le asigure asistență medicală 24/24 ore în Academie.

Între resturi de construcții, inundații în camere, șobolani care mișună pe la ghene și mâncare cu viermi, așa se desfășoară procesul educațional pentru viitorii ofițeri ai MAI”, mai scris Sindicatul Europol.

Precizări de la Academia de Poliție

Academia de Poliție a transmis precizări despre incidentul din 14 noiembrie.

”În data de 14.11.2023, începând cu ora 20.30, mai mulţi studenţi ai Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” au prezentat stări de rău, acuzând dureri abdominale însoţite de stări de vomă.

Personalul instituţiei, aflat la serviciul de permanenţă, a luat de îndată primele măsuri în vederea acordării de asistenţă medicală.

La faţa locului au ajuns echipaje medicale care au acordat îngrijire de specialitate studenţilor care acuzau stări de rău.

Cei care au necesitat investigaţii amănunţite au fost transportaţi la unităţi spitaliceşti cu diagnosticul primar: enterocolită-toxiinfecţie alimentară.

În total, au fost afectaţi 63 de studenţi.

În urma acestui incident, niciun student al Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” nu a fost internat. Celor afectaţi li s-a recomandat tratament medical de specialitate.

De urgenţă, specialişti din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti, s-au prezentat la sediul instituţiei, pentru desfăşurarea unei anchete epidemiologice.

Aspectele menţionate nu afectează derularea procesului didactic din instituţie.

Conducerea Academiei a dispus constituirea unei comisii în vederea efectuării de verificări cu privire la respectarea tuturor normelor de depozitare, de manipulare, de preparare şi servire a alimentelor”.

foto: Facebook/ Sindicatul Europol

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    vineri, 17.11.2023 at 12:34

    Probail mâncarea proaspătă este dusă acasă de cei de acolo şi aduc tot de acasă resturile şi stricăciunile din propriile frigidere.Că acolo ordinul se execută. Ca dovadă.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax