Contacteaza-ne si pe
Publicitate

BLAJ

Mandat european de arestare pentru un tânăr din Blaj. Acuzat în Austria pentru furturi din locuințe

avatar

Publicat

Publicitate
tanar blaj

Un tânăr domiciliat în Blaj, dat în urmărire internațională, va fi trimis în Austria unde este cercetat pentru mai multe furturi din locuințe. Curtea de Apel Alba Iulia a admis punerea în aplicare a mandatului european de arestare pe numele lui Ionel Moroianu, care, în lunile mai și august 2018, ar fi pătruns în mai multe locuințe din două orașe din Austria și ar fi furat bunuri în valoare de peste 11.000 de euro.

Ionel Moroianu, un tânăr de 25 de ani din județul Galați dar care de trei ani are domiciliul în Blaj, va fi trimis în Austria unde va fi judecat pentru furt grav prin efracție.

Curtea de Apel Alba Iulia a dispus punerea în executare a mandatului european de arestare emis la data de 18 octombrie de către Procuratura Korneuburg, din Austria şi predarea tânărului pentru a fi judecat pentru faptele sale.

Din rechizitoriul întrocmit de procurorii austrieci reise că Moroianu este membru al unei bande organizate și specializate în spargeri de locuințe și, împreună cu  împreună  cu un ”coleg”, a pătruns prin efracție în clădiri rezidențiale și a sustras bunuri în valoare totală de 11.092 euro.

În 26 mai, în localitatea Glaubendorf, tânărul a pătruns, prin forțarea unei ferestre, în locuința unei familii și a luat monede, bijuterii și aparate electronice în valoare totală de circa 7.300 euro.

Trei luni mai târziu, în perioada 2-3 august 2018, în localitatea Wiesen, tânărul a mai dat o spargere. A pătruns, prin forțarea ușii balconului, în locuința unui bărbat și a luat unelte și aparate electronice în valoare totală de 3.792 euro.

În Codul Penal austriac infracțiunile pentru care Moroianu este acuzat sunt pedepsite cu închisoare de până la trei ani, iar dacă s-a constatat că face parte dintr-un grup organizat, la pedeapsă se mai pot adauga în plus maximum trei ani de detenție.

”Admite sesizarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia în dosar (…) din 26.10.2018, (…), dispune punerea în executare a mandatului european de arestare emis la data de 18.10.2018 (…) de către Procuratura Korneuburg, 7, Austria, pe numele persoanei solicitate Moroianu Ionel şi predarea acesteia către autoritatea judiciară competentă din Austria. Constată că persoana solicitată Moroianu Ionel nu a renunţat la drepturile conferite de regula specialităţii şi a solicitat ca în situaţia în care se va pronunţa o pedeapsă privativă de libertate, aceasta să fie executată în statul solicitant, respectiv Austria. Dispune arestarea persoanei solicitate, în vederea predării, pe o perioadă de 15 zile începând cu data de 10.11.2018 până la data de 24.11.2018. Constată că persoana solicitată Moroianu Ionel a fost reţinută şi arestată preventiv în perioada 26.10.2018 – 9.11.2018, inclusiv”, se arată în decizia definitivă a Curții de Apel Alba Iulia.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

EVENIMENT

ACCIDENT rutier pe DN 7, la ieșirea din Vințu de Jos, în zona motelului Lutsch 2000. TRAFIC ÎNGREUNAT

avatar

Publicat

politie noaptea

Două persoane au fost rănite ușor în urma unui accident rutier petrecut luni seară pe DN 7 în zona intersecției cu DJ 107 C, la ieșirea din vințu de Jos, în zona motelului Lutsch 2000. În urma evenimentului rutier traficul în zonă este îngreunat. Un accident rutier s-a petrecut luni seară în jurul orei 17:45 pe […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Vremea de 1 Decembrie. Condiţii meteo în Transilvania şi la munte în următoarele două săptămâni

avatar

Publicat

Administraţia Naţională de Meteorologie transmite prognoza de vreme pentru perioada 19 noiembrie – 2 decembrie, în regiuni din ţară. În Transilvania, vremea se răceşte până în 24 noiembrie, apoi se încălzeşte până în 27 noiembrie, temperaturile urmând să scadă din nou din 28 noiembrie. Noi şanse de precipitaţii vor fi în zilele de 20, 21, […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Aproape 300.000 de lei pentru lucrări de întreținere a zidurilor de pe Latura de Vest a Cetății Vauban din Alba Iulia

avatar

Publicat

Mai bine de 62.000 de euro va plăti Primăria Alba Iulia pentru lucrări de întreținere a zidurilor de pe Latura de Vest a Cetății Vauban din Alba Iulia. Licitația pentru acest serviciu a fost câștigată de ADDA CONSTRUCT SRL, o firmă din Alba Iulia.Valoarea contractului este de 292.500 de lei și presupune lucrări de curățare și protecție […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Expoziţie a fotografului de război Costică Acsinte, la Alba Iulia. Portrete de militari şi viaţa în anii `30-68

avatar

Publicat

ACSINTE.100, expoziția cu fotografii de la începutul secolului 20, din colecția personală a sergentului fotograf Costică Acsinte, va fi deschisă publicului la Casa Forum din Alba Iulia, în perioada 22 – 25 noiembrie.Expoziția cuprinde 100 de fotografii, în format print și digital, semnate de Costică Acsinte, și acoperă trei teme distincte: Primul Război Mondial, Portrete […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate