Contacteaza-ne si pe
Publicitate

BLAJ

Mandat european de arestare pentru un tânăr din Blaj. Acuzat în Austria pentru furturi din locuințe

Publicat

tanar blaj

Un tânăr domiciliat în Blaj, dat în urmărire internațională, va fi trimis în Austria unde este cercetat pentru mai multe furturi din locuințe. Curtea de Apel Alba Iulia a admis punerea în aplicare a mandatului european de arestare pe numele lui Ionel Moroianu, care, în lunile mai și august 2018, ar fi pătruns în mai multe locuințe din două orașe din Austria și ar fi furat bunuri în valoare de peste 11.000 de euro.

Ionel Moroianu, un tânăr de 25 de ani din județul Galați dar care de trei ani are domiciliul în Blaj, va fi trimis în Austria unde va fi judecat pentru furt grav prin efracție.

Curtea de Apel Alba Iulia a dispus punerea în executare a mandatului european de arestare emis la data de 18 octombrie de către Procuratura Korneuburg, din Austria şi predarea tânărului pentru a fi judecat pentru faptele sale.

Din rechizitoriul întrocmit de procurorii austrieci reise că Moroianu este membru al unei bande organizate și specializate în spargeri de locuințe și, împreună cu  împreună  cu un ”coleg”, a pătruns prin efracție în clădiri rezidențiale și a sustras bunuri în valoare totală de 11.092 euro.

În 26 mai, în localitatea Glaubendorf, tânărul a pătruns, prin forțarea unei ferestre, în locuința unei familii și a luat monede, bijuterii și aparate electronice în valoare totală de circa 7.300 euro.

Trei luni mai târziu, în perioada 2-3 august 2018, în localitatea Wiesen, tânărul a mai dat o spargere. A pătruns, prin forțarea ușii balconului, în locuința unui bărbat și a luat unelte și aparate electronice în valoare totală de 3.792 euro.

În Codul Penal austriac infracțiunile pentru care Moroianu este acuzat sunt pedepsite cu închisoare de până la trei ani, iar dacă s-a constatat că face parte dintr-un grup organizat, la pedeapsă se mai pot adauga în plus maximum trei ani de detenție.

”Admite sesizarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia în dosar (…) din 26.10.2018, (…), dispune punerea în executare a mandatului european de arestare emis la data de 18.10.2018 (…) de către Procuratura Korneuburg, 7, Austria, pe numele persoanei solicitate Moroianu Ionel şi predarea acesteia către autoritatea judiciară competentă din Austria. Constată că persoana solicitată Moroianu Ionel nu a renunţat la drepturile conferite de regula specialităţii şi a solicitat ca în situaţia în care se va pronunţa o pedeapsă privativă de libertate, aceasta să fie executată în statul solicitant, respectiv Austria. Dispune arestarea persoanei solicitate, în vederea predării, pe o perioadă de 15 zile începând cu data de 10.11.2018 până la data de 24.11.2018. Constată că persoana solicitată Moroianu Ionel a fost reţinută şi arestată preventiv în perioada 26.10.2018 – 9.11.2018, inclusiv”, se arată în decizia definitivă a Curții de Apel Alba Iulia.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

ITM Alba: Amenzi în valoare de peste 33.000 de lei, date de inspectorii în muncă, pentru mai multe nereguli depistate

Publicat

itm alba

Inspectorii ITM Alba au dat amenzi în valoare de peste 33.000 de lei în urma controalelor efectuate la agenţi economici, săptămâna trecută. Au depistat un caz de „muncă nedeclarată” şi alte nereguli în activitatea firmelor. În domeniul relaţiilor de muncă, în perioada 18-22 martie au fost verificaţi 50 de angajatori cu un număr total de […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Tentativă de omor ”taxată” cu arest la domiciliu. Un bărbat din Meșcreac a bătut un consătean în fața barului din sat

Publicat

mescreac

Un bărbat din Meșcreac, comuna Rădești, a fost arestat la domiciliu fiind cercetat pentru tentativă de omor. Pe fondul unui conflict mai vechi Varga Zachei, l-a lovit pe un alt bărbat cu pumnii, picioarele și cu un obiect contondent, în zona capului și a abdomenului. Toată scena, la care au asistat mai multe persoane, s-a […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

INCENDIU în localitatea Doștat. Pompierii intervin pentru stingerea focului cu două autospeciale

Publicat

i

O anexă gospodărească a luat foc, luni, în jurul orei 11:15, în localitatea Doștat, au anunțat reprezentanții Inspectoratului Pentru Situații de Urgență Alba. Pentru stingerea focului au intervenit pompierii din Sebeș cu două autospeciale și o ambulanță SMURD.

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Hramul seminarului Teologic Greco-Catolic din Blaj: patru tineri au primit treapta lectoratului

Publicat

blaj

Hramul Seminarului Teologic „Bunavestire” din Blaj s-a sărbătorit duminică, 24 martie 2019, cu o zi înainte de Sărbătoarea Bunei Vestiri. Cu acest prilej, în cadrul Sfintei Liturghii celebrate în Catedrala Blajului, patru seminariști au primit treapta lectoratului, iar doi au fost hirotesiți ipodiaconi de către Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore. Alături de Preasfinția […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate