Connect with us
Publicitate

BLAJ

Mandat european de arestare pentru un tânăr din Blaj. Acuzat în Austria pentru furturi din locuințe

Publicat

tanar blaj

Un tânăr domiciliat în Blaj, dat în urmărire internațională, va fi trimis în Austria unde este cercetat pentru mai multe furturi din locuințe. Curtea de Apel Alba Iulia a admis punerea în aplicare a mandatului european de arestare pe numele lui Ionel Moroianu, care, în lunile mai și august 2018, ar fi pătruns în mai multe locuințe din două orașe din Austria și ar fi furat bunuri în valoare de peste 11.000 de euro.

Ionel Moroianu, un tânăr de 25 de ani din județul Galați dar care de trei ani are domiciliul în Blaj, va fi trimis în Austria unde va fi judecat pentru furt grav prin efracție.

Curtea de Apel Alba Iulia a dispus punerea în executare a mandatului european de arestare emis la data de 18 octombrie de către Procuratura Korneuburg, din Austria şi predarea tânărului pentru a fi judecat pentru faptele sale.

Din rechizitoriul întrocmit de procurorii austrieci reise că Moroianu este membru al unei bande organizate și specializate în spargeri de locuințe și, împreună cu  împreună  cu un ”coleg”, a pătruns prin efracție în clădiri rezidențiale și a sustras bunuri în valoare totală de 11.092 euro.

În 26 mai, în localitatea Glaubendorf, tânărul a pătruns, prin forțarea unei ferestre, în locuința unei familii și a luat monede, bijuterii și aparate electronice în valoare totală de circa 7.300 euro.

Trei luni mai târziu, în perioada 2-3 august 2018, în localitatea Wiesen, tânărul a mai dat o spargere. A pătruns, prin forțarea ușii balconului, în locuința unui bărbat și a luat unelte și aparate electronice în valoare totală de 3.792 euro.

În Codul Penal austriac infracțiunile pentru care Moroianu este acuzat sunt pedepsite cu închisoare de până la trei ani, iar dacă s-a constatat că face parte dintr-un grup organizat, la pedeapsă se mai pot adauga în plus maximum trei ani de detenție.

”Admite sesizarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia în dosar (…) din 26.10.2018, (…), dispune punerea în executare a mandatului european de arestare emis la data de 18.10.2018 (…) de către Procuratura Korneuburg, 7, Austria, pe numele persoanei solicitate Moroianu Ionel şi predarea acesteia către autoritatea judiciară competentă din Austria. Constată că persoana solicitată Moroianu Ionel nu a renunţat la drepturile conferite de regula specialităţii şi a solicitat ca în situaţia în care se va pronunţa o pedeapsă privativă de libertate, aceasta să fie executată în statul solicitant, respectiv Austria. Dispune arestarea persoanei solicitate, în vederea predării, pe o perioadă de 15 zile începând cu data de 10.11.2018 până la data de 24.11.2018. Constată că persoana solicitată Moroianu Ionel a fost reţinută şi arestată preventiv în perioada 26.10.2018 – 9.11.2018, inclusiv”, se arată în decizia definitivă a Curții de Apel Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax