Contacteaza-ne si pe
Publicitate

BLAJ

Mandat european de arestare pentru un tânăr din Blaj. Acuzat în Austria pentru furturi din locuințe

avatar

Publicat

tanar blaj

Un tânăr domiciliat în Blaj, dat în urmărire internațională, va fi trimis în Austria unde este cercetat pentru mai multe furturi din locuințe. Curtea de Apel Alba Iulia a admis punerea în aplicare a mandatului european de arestare pe numele lui Ionel Moroianu, care, în lunile mai și august 2018, ar fi pătruns în mai multe locuințe din două orașe din Austria și ar fi furat bunuri în valoare de peste 11.000 de euro.

Ionel Moroianu, un tânăr de 25 de ani din județul Galați dar care de trei ani are domiciliul în Blaj, va fi trimis în Austria unde va fi judecat pentru furt grav prin efracție.

Curtea de Apel Alba Iulia a dispus punerea în executare a mandatului european de arestare emis la data de 18 octombrie de către Procuratura Korneuburg, din Austria şi predarea tânărului pentru a fi judecat pentru faptele sale.

Din rechizitoriul întrocmit de procurorii austrieci reise că Moroianu este membru al unei bande organizate și specializate în spargeri de locuințe și, împreună cu  împreună  cu un ”coleg”, a pătruns prin efracție în clădiri rezidențiale și a sustras bunuri în valoare totală de 11.092 euro.

În 26 mai, în localitatea Glaubendorf, tânărul a pătruns, prin forțarea unei ferestre, în locuința unei familii și a luat monede, bijuterii și aparate electronice în valoare totală de circa 7.300 euro.

Trei luni mai târziu, în perioada 2-3 august 2018, în localitatea Wiesen, tânărul a mai dat o spargere. A pătruns, prin forțarea ușii balconului, în locuința unui bărbat și a luat unelte și aparate electronice în valoare totală de 3.792 euro.

În Codul Penal austriac infracțiunile pentru care Moroianu este acuzat sunt pedepsite cu închisoare de până la trei ani, iar dacă s-a constatat că face parte dintr-un grup organizat, la pedeapsă se mai pot adauga în plus maximum trei ani de detenție.

”Admite sesizarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia în dosar (…) din 26.10.2018, (…), dispune punerea în executare a mandatului european de arestare emis la data de 18.10.2018 (…) de către Procuratura Korneuburg, 7, Austria, pe numele persoanei solicitate Moroianu Ionel şi predarea acesteia către autoritatea judiciară competentă din Austria. Constată că persoana solicitată Moroianu Ionel nu a renunţat la drepturile conferite de regula specialităţii şi a solicitat ca în situaţia în care se va pronunţa o pedeapsă privativă de libertate, aceasta să fie executată în statul solicitant, respectiv Austria. Dispune arestarea persoanei solicitate, în vederea predării, pe o perioadă de 15 zile începând cu data de 10.11.2018 până la data de 24.11.2018. Constată că persoana solicitată Moroianu Ionel a fost reţinută şi arestată preventiv în perioada 26.10.2018 – 9.11.2018, inclusiv”, se arată în decizia definitivă a Curții de Apel Alba Iulia.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO „Eminescu și copiii”: Moment literar-artistic, la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Alba Iulia

avatar

Publicat

La Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Alba Iulia, elevii și cadrele didactice au format marți, 15 ianuarie, un singur suflet pentru aniversarea a 169 de ani de la nașterea marelui poet Mihai Emniescu și totodată a 25 de ani de când școala poartă numele patronului său spiritual.  Elevii ciclului gimnazial coordonați de profesorii de limba […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Mașină în flăcări pe strada Ionel Pop din Alba Iulia

avatar

Publicat

O mașină a luat foc marți seara, în jurul orei 20.50, pe strada Ionel Pop din Alba Iulia. La fața locului s-a deplasat un echipaj al ISU Alba. Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine cu o autospecială la un incendiu izbucnit la un autoturism în Alba Iulia, a transmis ISU Alba. Urmează să fie stabilită […]

Citește mai departe
Publicitate

AIUD

VIDEO: Scene șocante de violență între doi tineri. Elev de liceu din Alba, agresat în plină stradă de un alt adolescent

avatar

Publicat

bagau

Elev bătut pe stradă: Un adolescent de 17 ani din Băgău (județul Alba), elev la un liceu din Ciumbrud, a fost lovit violent de un alt tânăr, în vârstă de 16 ani. Totul ar fi pornit de la o fată. Incidentul s-a produs luni în jurul prânzului, în apropierea unei stații de autobuz din Ciumbrud, […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

CODUL RUTIER 2019: O nouă situaţie în care poţi rămâne FĂRĂ PERMIS. Ce prevede un proiect MAI

avatar

Publicat

volan

CODUL RUTIER 2019: Ministerul Afacerilor Interne (MAI) pregăteşte modificări în Codul Rutier 2019. Printe acestea, o nouă situaţie în care permisul auto va fi suspendat pentru 30 de zile. Potrivit unui comunicat MAI, prin proiectul de act normativ se propune interzicerea, în timpul mersului, a ținerii în mână sau folosirii cu mâinile în orice mod […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate