Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Mandatele aleșilor locali vor fi prelungite, iar data alegerilor va fi stabilită de Parlament. Care este termenul limită

Publicat

Senatul a adoptat miercuri, în calitate de primă Cameră, inițiativa legislativă depusă de PSD, UDMR, Pro România și ALDE privind prelungirea cu cel mult șase luni a mandatelor primarilor și consilierilor locali.

Cele patru partide de opoziție, care sunt majoritare în Senat, au introdus o modificare majoră în legea alegerilor locale: i-au luat guvernului competența, până acum exclusivă, de a stabili data scrutinului, urmând ca aceasta să fie fixată de Parlament prin lege organică.

Comisia juridică a Senatului a eliminat prevederile esențiale din ordonanța de urgență a Guvernului Orban privind amânarea alegerilor locale și le-a înlocuit cu o inițiativă legislativă semnată de Marcel Ciolacu, Kelemen Hunor, Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu.

Varianta inițială prevedea că procedurile privind organizarea alegerilor locale se demarează în termen de șase luni de la încetarea stării de urgență, iar data alegerilor urma să se stabilească prin hotărâre a Guvernului, cu cel puțin 75 de zile înaintea votării.

În varianta adoptată de Senat, mandatele actualilor aleși locali se prelungesc până cel târziu la data de 31 decembrie 2020.

Actul normativ a fost adoptat cu 91 de voturi ”pentru” (PSD, UDMR, Pro România, ALDE) și 39 de voturi ”împotrivă” (PNL și USR).

Sursă: G4Media.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax