Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Mandatul lui Augustin Lazăr la PG expiră în două luni. Judecătoarea ”miloasă” din dosarul Mazăre i-ar putea lua locul

Publicat

augustin lazar

Judecătoarea Corina Mândrilă (fostă Gheorghişan, fostă Dăescu) de la Curtea de Apel Bucureşti (CAB) ar fi în cărţi pentru şefia Parchetului general (PG), după ce, pe 27 aprilie, expiră mandatul actualului procuror general Augustin Lazăr, scrie G4Media.ro. Judecătoarea nu a comentat încă informaţia.

Corina Mândrilă este magistratul care i-a dat o sentinţă de 4 ani de închisoare cu suspendare lui Radu Mazăre, fostul primar al Constanţei, deşi l-a găsit vinovat pentru o fraudă de peste 100 de milioane de euro, mai scriu jurnaliștii de la g4media.ro.

Ulterior, la apel, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, un complet format din magistraţii Ionuţ Matei, Ioana Bogdan şi Ioana Alina Ilie l-a condamnat pe Mazăre la 9 ani de detenţie cu executare.

Judecătoarea Mândrilă a fost în trecut procuror DIICOT, la Antidrog. Este procuroarea care a trimis în instanţă dosarul Cocaină pentru VIP-uri în care Ion Ţiriac junior şi iubita lui, Anastasia Lazariuc au fost achitaţi.

Fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei, a acuzat-o în 2005 pe procuroarea Corina Gheorghişan şi pe şeful DIICOT de atunci, George Muscalu, că ar fi „spart” dosarul în mai multe dosărele, astfel încât să nu mai fie probe în cazul lui Ţiriac junior.

Mandatul lui Augustin Lazăr, expiră în două luni

Procurorul Augustin Lazăr, în vârstă de 62 de ani, este din 28 aprilie 2016, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Potrivit CV-ului său, din anul 2013 şi până la numirea sa la conducerea Ministerului Public, Augustin Lazăr a fost procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia. Tot la această unitate de parchet a activat, în calitate de procuror general adjunct, vreme de 11 ani.

Mandatul acestuia va expira în 27 aprilie 2019. El

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    joi, 21.02.2019 at 12:32

    E vremea slugoilor ! Si va dura destul de mult.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax