Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Mandatul preşedintelui ar urma să fie redus la patru ani. Băsescu: Revizuirea Constituţiei, un risc de blocare a statului

Publicat

Revizuirea actuală a Constituţiei reprezintă un risc de blocare a statului, consideră preşedintele Traian Băsescu. Acesta a făcut unele declaraţii, luni, la ceremonia de depunere a jurământului de către noii judecători ai CC. Tot luni, Comisia de revizuire a Constituţiei a adoptat un amendament potrivit căruia mandatul preşedintelui va fi redus la patru ani.

„Vreau să subliniez, nu pentru că aş critica pe cineva, dar în faţa judecătorilor CC am obligaţia să spun ce gândesc. Revizuirea Constituţiei în baza referendumului din 2009 era singura justificare a acestei revizuire. Ceea ce se face în momentul de faţă nu are decât rostul de a complica funcţionarea statului. (…) Aş spune că revizuirea actuală reprezintă un risc de blocare a statului”, a declarat preşedintele Traian Băsescu.

„Constituţia nu dă soluţii nici pentru familie, nici pentru referendum, nici pentru multe alte detalii. (…) Nu ştim unde vrem să ajungem exact”, a mai spus Băsescu.

El a mai afirmat că proiectul actual al Constituţiei „nu înseamnă simplificarea statului, şi complicarea lui”.

Comisia de revizuire a Constituţiei a adoptat, luni, un amendament potrivit căruia mandatul preşedintelui va fi redus la patru ani. Comisia a mai adoptat şi amendamentul prin care preşedintele României va fi definit drept „şef al statului”, în timp ce PNL şi-a retras amendamentul care impunea interdicţii foştilor preşedinţi.

În forma actuală a Legii fundamentale, mandatul prezidenţial are o perioadă de cinci ani, conform modificării Constituţiei din 2003. Traian Băsescu va rămâne, astfel, singurul preşedinte al României care a avut un mandat prezidenţial de cinci ani, după Revoluţia din 1989.

Surse: mediafax.ro, rtv.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate