Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Doar 12 oameni și un câine au îndurat frigul la Alba Iulia ca să susțină DNA și pe Laura Codruța Kovesi

Publicat

YouTube video

12 oameni și un câine. Doar atâția manifestanți s-au strâns duminică seara la Troița Revoluției din Alba Iulia pentru susținerea DNA și a procurorului șef anticorupție Laura Codruța Kovesi.  Frigul a fost cel mai bun aliat al ministrului justiției Tudorel Toader. Vremea geroasă a reușit să țină în casă alte câteva sute de suținători ai justiției care ieșeau să o sprijine în lupta cu politicienii corupți. Recordul a fost, în urmă cu un an, a doua zi după ce Guvernul a adoptat celebra Ordonanță 13. Atunci au ieșit în stradă, la Alba Iulia, peste 5.000 de oameni nemulțumiți. Acum  majoritatea au preferat să susțină lupta anticorupție de la căldurică, pe facebook.

Manifestația pentru susţinerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) şi a procurorului șef Laura Codruţa Kovesi a fost anunţată pe Facebook, pentru duminică, în fața monumentului dedicat eroilor Revoluției din decembrie 1989 din Alba Iulia. Manifestații șimilare au fost anunțate și în București, Cluj-Napoca, Sibiu, Arad, Ploieşti, Baia Mare, Craiova sau Galaţi. Românii din diaspora au anunțat şi ei că se vor solidariza cu cei din ţară, în Dublin, Milano, Viena şi Toronto, scrie News.ro.

Protestul din Alba Iulia a fost programat la ora 18.00, în fața monumentului dedicat eroilor Revoluţiei din decembrie 1989, aflat la intersectia Bulevardelor Transilvaniei și Revoluției din Alba Iulia.

„Ministrul Justiției cere revocarea Procurorului șef DNA, în urma unui discurs de profesor din alte vremuri, adevărat exemplu de anti-comunicare pentru un demnitar aflat în slujba cetățenilor.

După apelul <Tudorele fă ceva>, domnul ministru și-a pregătit terenul printr-o <declarație de independență> ca să-și ia avânt și să convingă o țară întreagă că unii pot sta la pușcărie pe nedrept din cauza procurorului șef DNA, Laura Codruta Kovesi.

Spune dânsul că DNA și lupta împotriva corupției nu înseamnă doar doamna Kovesi, dar când decapitezi o instituție care se apropie periculos de politicieni în funcție, asta se numește timorarea celor care văd că șeful se clatină pentru că nu vrea să cadă la pace cu cei amenințați.

S-a ajuns într-o fază în care lupta împotriva corupției nu mai e un proces de primenire ci a devenit un pericol pentru cei care aparțin unui trecut în care <mergea și așa>.

Nu știu cum se va termina acest circ periculos, dar știu că nu vom trăi într-o lume mai bună decât dacă o vom face noi mai bună”, au transms organizatorii evenimentului din Alba Iulia, pe Facebook.

Manifestaţii de susţinere a DNA sunt anunţate şi în Alba Iulia (troiță/monumentul eroilor Revoluției din decembrie 1989), Arad (în faţa primăriei), Baia Mare (Piaţa Revoluţiei), Bistriţa (Piaţa Petru Rareş), Brăila (în faţa primăriei), Botoşani (Piaţa Revoluţiei), Braşov (prefectură), Cluj (Monumentul Memorandiştilor), Constanţa (prefectură), Craiova (Piaţa Mihai Viteazu), Focşani (Piaţa Unirii), Galaţi (prefectură), Iaşi (Piaţa Unirii), Piteşti (Piaţa Vasile Milea), Ploieşti, Râmnicu Vâlcea (Scuarul Revoluţiei), Satu Mare (pietonalul Corneliu Coposu), Sibiu (Piaţa Mare), Suceava (Palatul Administrativ), Târgu Jiu (biserica de lângă prefectură), Târgu Mureş (prefectură), Timişoara (Piaţa Operei), Tulcea (Piaţa Civică).

De asemenea, românii din diaspora au anunţat că vor solidariza cu cei din ţară, astfel că vor organiza proteste în Dublin (în faţa ambasadei României), Milano (Consulatul român), Toronto (Nathan Phillips Square) şi Viena (în faţa ambasadei României).

Peste o mie de persoane au protestat şi joi seară în Piaţa Victoriei, imediat după anunţul ministrului Justiţiei de declanşare a procedurilor de revocare a Laurei Codruţa Kovesi, oamenii strigând: ”DNA să vină să vă ia”, ”Nu scăpaţi!”, ”Hoţii”, ”Tudorel, demisia!”. Proteste au fost şi în Cluj-Napoca, Sibiu, Constanţa, Braşov sau Iaşi.

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a anunţat joi seară că declanşează procedura de revocare din funcţie a procurorului şef DNA.

Procurorul şef al DNA Laura Codruţa Kovesi a transmis, vineri, că va urma procedura legală şi se va prezenta, oricând este nevoie, să răspundă, punct cu punct, tuturor afirmaţiilor prezentate de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. pilu

    duminică, 25.02.2018 at 18:40

    Pacat ! Tot de acolo au pornit-o si securistii din esalonul doi, ceea ce s-a dovedit in 28 de ani a fi cea mai mare bataie de joc la adresa romanilor, carora unii se incapataneaza sa-i spuna inca revolutie.

  2. Tara lui Papura Voda

    duminică, 25.02.2018 at 19:29

    Treziti-ma cand aveti de gand sa navaliti pe ei!

    • pilu

      duminică, 25.02.2018 at 22:35

      Daca toti dorm ca tine cine sa te trezeasca ?

  3. Ionel

    duminică, 25.02.2018 at 22:11

    Liderii nostrii comunistoizi stau sa faca legi in interes propriu de 28 de ani in cea mai mare realizare a lui Ceausescu (casa poporului comunist), iar de fantomele comunismului ca PSD si alte intruchipari n-o sa ne scape nici Papa. Tara este bantuita! Scapa cine poate.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax