Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Manual-îndrumar despre Țara Secașelor, pentru elevii din județul Alba

Publicat

 

Primul manual de acest gen, Sebeș - Valea Frumoasei

Consiliul Județean Alba lansează, vineri, cel de-al doilea manual-îndrumar dedicat promovării valorilor culturale locale în rândul copiilor și tinerilor. Primul manual de acest gen a fost realizat în anul 2009 și s-a adresat zonei Sebeș – Valea Frumoasei.

 

Cartea, intitulată Ţara Secaşelor, de la patrimoniu cultural local la patrimoniu cultural naţional„, se adresează elevilor din clasele V-VIII și este conceput ca un îndrumar interactiv. Ea cuprinde o descriere a locurilor, satelor, obiceiurilor, a obiectivelor de arhitectură laică şi religioasă reprezentative pentru Țara Secașelor, respectiv pentru comunele Berghin, Cenade, Cergău, Ciugud, Cut, Daia Română, Doştat, Gîrbova, Mihalţ, Ohaba, Roşia de Secaş, Şpring. Toate elementele cuprinse în manual sunt ilustrate cu imagini din zonă și, în plus, copiii au la dispoziție și un CD cu jocuri prin care sunt îndemnați să cunoască într-o manieră plăcută istoria și tradițiile locale.

 

Proiectul va continua până vom acoperi toate zonele din județ. Am plecat de la ideea ca tinerii trebuie să-și cunoască satul, istoria și tradițiile, iar printr-un astfel de manual-îndrumar vor putea studia anumite noțiuni chiar în școală”, a declarat Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba.

Manualul va fi distribuit, în circa 1.000 de exemplare, școlilor din cele 12 comune vizate de proiect, în scopul utilizării lui la activităţile extracurriculare și la cursurile opţionale.

Lansarea îndrumarului va avea loc vineri, 15 aprilie, de la ora 12.00, în incinta Expoziției Etnografice din comuna Gârbova și va fi urmată de video-proiecţii tematice: Măreţia dacilor – tezaurul de argint de la Lupu şi Septimiu Albini, un luptător pentru idealurile naţionale şi un moment artistic, însoţit de un intermezzo liric.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax