Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Manualele de religie, motiv de scandal. ASUR acuză Ministerul Educaţiei că nu a retras anumite manuale, care îi pot speria pe copii

Publicat

Manualele de religie sunt motiv de scandal înainte de începerea anului şcolar. Ministerul Educaţiei este acuzat de Asociaţia Secular-Umanistă din România (ASUR) că nu a retras din şcoli manualele de religie, care, în opinia acestora, îi sperie pe copii. Reprezentanţii ASUR susţin că, din cauza faptului că anumite manuale cuprind mai mult teme despre diavoli, iad sau păcat pot speria elevii abia intraţi pe băncile şcolii.

Potrivit realitatea.net, acuzaţia este legată de patru manuale de religie pentru clasele I-VIII şi unul de istorie pentru clasa a V-a. Asociaţia Secular-Umanistă din România spune că acestea ar trebui retrase din şcoli, pentru că promovează o morală greşită.
Vicepreşedintele ASUR, Alexandru Toma Pătraşcu declară că „Mi se pare anormal ca unor copii de 6, 7, 8 ani să li se vorbească obsesiv despre păcat, despre iad, diavoli şi să li se spună că, dacă se duc la film duminica, or să ardă pe veci în iad şi vor fi osândiţi pe veşnicie. Ministerul Educaţiei, din păcate, nu a luat măsuri pentru a elimina aberaţiile care apar în astfel de manuale”.
Reprezentanţii Ministerului Educaţiei şi cei ai Bisericii Ortodoxe susţin că membrii Asociaţiei încearcă să deformeze de fapt realitatea.
În acest moment, manualele se găsesc deja în librării şi nu vor fi retrase de pe piaţă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. derp t.roll

    marți, 11.09.2012 at 09:45

    elevii trebuie speriati si infricosati pentru ca astfel spalarea pe creier se face mai usor si prinde mai bine! Cand vor fi adulti vor ajunte niste indivizi supusi, letargici si usor de exploatat!

  2. Ionel

    duminică, 16.09.2012 at 10:06

    derp t.roll, în niciun caz elevii nu sunt speriați. Probabil nu ai răsfoit niciodată un manual de religie. Dacă a fi învățat să te ferești de droguri, să nu devii satanist, să respecți pe cel de lângă tine, să nu ucizi, să nu furi, să trăiești sănătos și să ai curajul să te privești în oglindă fără să-ți fie rușine etc, consideri a fi spălarea creierului, s-ar putea să îl ai deja spălat.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax