Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Manualele digitale pentru clasele I şi II ar putea ajunge în şcolile din ALBA, abia luna viitoare. Tabletele mai așteaptă

Publicat

manuale digitale clasele I si II Manualele digitale pentru elevii de clasele I şi II ar urma să ajungă în şcolile din Alba luna viitoare. Potrivit reprezentanţilor IŞJ Alba, se centralizează situaţiile din ţară la minister şi urmează distribuirea manualelor. În ceea ce priveşte manualele vechi reeditate, acestea au ajuns la toţi elevii din judeţ, precizează sursele citate.

Potrivit unei adrese de la minister primite la IŞJ Alba, în perioada 28 noiembrie – 15 decembrie se vor livra către depozitele din judeţ manualele noi, în format tipărit şi digital. Potrivit informaţiilor de până acum, nu vor fi livrate şi tablete.

Proiectul ambiţios prin care elevii din clasele primare vor avea acces la manuale digitale încă rămâne la aceeaşi fază, de planificare, pentru că profesorii şi copiii încă mai au de aşteptat până le vor folosi la clasă.

În plus, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor va solicita reevaluarea manualului digital de limba română de la clasa întâi, după cum au declarat surse din cadrul Uniunii Editorilor, în exclusivitate pentru Realitatea TV. Conform aceloraşi surse, procedura de reevaluare ar putea dura chiar şi cinci luni.

Între timp, copiii vor învăţa după manualele clasice, vechi chiar şi de 15 ani.

Elevii claselor I şi a II-a ar fi trebuit să înveţe după manuale noi, inclusiv în variantă digitală, de la începutul anului şcolar. Numai că acestea nu s-au aflat în școli pe 15 septembrie, licitația fiind întârziată din cauza contestațiilor care se bazau pe nereguli în derularea procedurii. Mai mult decât atât, încă există licitație în desfășurare pentru manualele de Comunicare – clasa I.

Pe 20 octombrie, Ministerul Educaţiei a anunţat că manualele digitale pentru clasele I şi a II-a, publicate pe platforma www.manuale.edu.ro, pot fi descărcate gratuit. Pe 23 octombrie ar fi trebuit centralizate comenzile din teritoriu și transmise mai departe către edituri, pentru tipărirea efectivă a cărților.

Însă reprezentanții MEN au ajuns la concluzia că școlile au comandat mai multe manuale decât s-ar fi așteptat oficialii de la București, așa că le-a cerut inspectorilor generali să refacă numărătoarea.

În ceea ce priveşte clasele a III-a şi a IV-a, învăţătorii spun că din noua programă lipsesc noţiuni elementare de punctuaţie şi ortografie, potrivit digi24.ro. În schimb, lecţiile de matematică sunt prea complicate pentru vârsta elevilor.

De aceea, învăţătorii au trimis ministerului liste cu sugestii, ce vor fi analizate şi apoi programa se aprobă şi începe licitaţia pentru tipărirea manualelor.

Pe 12 noiembrie, Ministerul Educaţiei şi Ministerul pentru Societatea Informaţională anunţau că lucrează la un proiect ce vizează introducerea etapizată a tabletelor pentru toţi copiii din clasele a II-a, a III-a şi a IV-a, în funcţie de finalizarea manualelor digitale. Pe aceste terminale, care vor fi achiziţionate prin licitaţie, vor fi instalate manuale digitale şi alte aplicaţii necesare în procesul educaţional.

Profesorii o să fie incluşi în programe de perfecţionare pentru a şti cum să utilizeze aceste manuale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax