Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Manuela Hărăbor, la Alba Iulia. Conferinţa „În lumină”, dedicată familiilor persoanelor cu autism

Publicat

Sâmbătă, 21 aprilie, la Restaurantul „Mercur” din Alba Iulia se desfăşoară conferinţa „În lumină”, destinată familiilor persoanelor cu autism, cadrelor didactice, cadrelor medicale şi altor persoane interesate. Invitat special al evenimentului este cunoscuta actriţă Manuela Hărăbor, mama unui tânăr care suferă de autism.

Evenimentul se desfăşoară în cadrul Programului „Alba Iulia, Capitala Sănătăţii 2012”, organizat de Primăria Alba Iulia, Consiliul Local Alba Iulia, în colaborare cu Consiliul Judeţean Alba, Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba şi Colegiul Farmaciştilor Alba.

Manifestarea are loc sâmbătă, 21 aprilie, în Sala Lux a Restaurantului „Mercur”, iar intrarea este liberă.

Autismul este o tulburare de dezvoltare complexă, ce se manifest[ înainte de vârsta de 3 ani și afectează capacitatea de comunicare şi de relaţionare a copilului cu cei din jur. La acestea se adăugă interesele limitate, comportamentul repetitiv, adesea şi tulburări de natură senzorială.

Autismul (Tulburările din Spectrul Autismului-TSA) nu este un handicap intelectual şi nici boală psihică, chiar dacă, în multe cazuri – aproximativ 50% – poate fi însoţit şi de diverse grade de retard. Nu este o tulburare rară, fiind a treia în rândul celor mai comune tulburări de dezvoltare, după retardul intelectual şi paralizia cerebrală.

Numărul copiilor afectaţi de TSA este mai mare decât al celor cu diabet, cancer sau SIDA.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax