Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

MApN continuă recrutarea rezerviştilor voluntari: 16 posturi în Alba. Termen limită pentru înscrieri, 8 iunie

armata militari

Publicat

Candidaţii care doresc să încadreze pe funcţii de ofiţeri, maiştri militari, subofiţeri şi soldaţi-gradaţi rezervişti voluntari mai au timp de înscriere până în 8 iunie. Pentru anul 2018 sunt disponibile, pentru judeţul Alba, 16 posturi.

Este vorba despre un post de ofiţer rezervist voluntar, trei posturi pentru maiştri militari voluntari, cinci posturi pentru subofiţeri voluntari şi 7 posturi pentru soldaţi şi gradaţi voluntari.

Recrutarea candidaţilor se va desfăşura până în 8 iunie, iar selecţia candidaţilor, repartizarea pe funcţii, anunţarea candidaţilor declaraţi admişi şi instruirea acestora se vor desfăşura conform unui calendar care va fi anunţat în timp util, transmite Centrul Militar Judeţean Alba.

Pentru înscrierea în procesul de recrutare şi selecţie, candidaţii se vor prezenta la sediile centrelor militare zonale, judeţene sau de sector pe a căror rază îşi au domiciliul, pentru a completa o cerere, având asupra lor următoarele documente:

– actul de identitate, în original şi în copie;

– certificat de cazier judiciar, eliberat cu maxim şase luni înainte de data depunerii;

– acte de studii şi alte documente care atestă alte competenţe dobândite în viaţa civilă, în original şi în copie;

– permisul de conducere, în original şi în copie, dacă este cazul, pentru candidaţii fără pregătire militară, dacă îndeplinirea atribuţiilor postului pentru care candidează presupune conducerea tehnicii specifice;

– livret militar, în original şi în copie, dacă este cazul, numai pentru cei care deţin calitatea de rezervist.

La prezentarea la Centrul Militar, candidaţii vor fi informaţi cu privire la etapele pe care le presupune procesul de recrutare şi selecţie a rezerviştilor voluntari, respectiv unitatea militară în care urmează să susţină probele de selecţie, unitatea sanitară unde urmează să susţină examinarea medicală, unitatea militară/centrul de instruire în care urmează să execute programul de instruire iniţială (dacă este cazul).

De asemenea, candidaţii fără pregătire militară vor fi consiliaţi în ceea ce priveşte exprimarea opţiunilor, în sensul orientării către armele/serviciile şi specialităţile militare pentru care aceştia prezintă aptitudini.

Pentru alte detalii, cei interesaţi se pot adresa Centrului Militar Judeţean Alba, Str. Regina Maria, nr. 6. Telefon 0258.811.989.

Procedurile de recrutare se desfăşoară în baza Legii nr. 270 din 10 noiembrie 2015 privind Statutul rezerviştilor voluntari şi a Normelor metodologice de aplicare a acesteia.

Rezerviştii voluntari reprezintă o categorie de personal militar în rezervă, distinctă faţă de cea a personalului militar în activitate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax