Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

MARȚI: „Ziua Porților Deschise” la Școala cu clasele I-VIII „Mihai Eminescu” din Alba Iulia. Vezi programul evenimentului


Publicat

sc

Școala cu clasele I-VIII, „Mihai Eminescu” din Alba Iulia își deschide porțile, marți, 12 iunie 2012, pentru a se prezenta invitaților și elevilor care ar putea fi interesați să învețe aici. Pe lângă o colecție de reviste, lucrări și diplome obținute de elevii școlii la diverse concursuri, aceștia vor oferi publicului și câteva momente spectaculoase: muzică, demonstrații de prim-ajutor, anti-drog, parada „eco”, scenete de teatru, șezători, dansuri, dar și întreceri sportive și ateliere de lucru. De asemenea, sunt așteptați preșcolari de la trei grădinițe din oraș, pentru a participa la activitățile elevilor de clasele I-IV. Evenimentul este organizat de conducerea școlii, directoarea Rodica Marinescu, directorul adjunct Radu Nicolae, consilierul educativ Ileana Țăran, responsabilul de proiecte Daniel Boian și profesorii Vasile Petric și Maria Magdalena Cucu.

Vă prezentăm programul de Ziua Porților Deschise la Școala cu clasele I-VIII, „Mihai Eminescu”:

9.00 – 12.00 vizita preşcolarilor de la Grǎdiniţele 12, 13, 15 şi participarea la activitǎţile claselor I – IV

17.00 – 19.00 Prezentarea şcolii – PPT

 • Expoziţii cu reviste, lucrări şi produse ale elevilor, cu diplomele obţinute de elevii şcolii pe parcursul anului şcolar 2011 – 2012
 • Moment muzical –„În jurul globului”, piese de muzică uşoară, solişti – Corul ,,Speranţa”
 • Activităţi demonstrative de acordare de prim-ajutor – echipalul „Sanitarii pricepuţi”
 • „Pastila de sănătate” – campanii antidrog şi educaţie pentru sănătate
 • „Pro natura” – educaţie ecologică
 • „Poveste din junglă” – laboratorul de biologie
 • Parada ECO
 • Expoziţie – recuperarea materialelor textile
 • „Elevii au talent” – parodie
 • „Şcoala Mihai Eminescu în Maramureşul istoric”, prezentare ppt
 • „Conflict, idee, personaj” – activitate în bibliotecă
 • „Ofertă de carte” – Paul Petre
 • Demonstraţii şi întreceri sportive, ateliere de lucru
 • Tombolă, carnaval, concursuri, ateliere de lucru, concert de cântece în limba engleză, Karaoke, şezători, scenete, dansDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Autoturism cuprins de flăcări în comuna Stremț. Intervin pompierii din Aiud

Publicat

pompieri

Pompierii din Aiud intervin sâmbătă seara pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism.

Incidentul a fost anunțat în satul Geomal, comuna Stremț.

Pompierii intervin în cooperare cu SVSU Stremț.

Revenim cu amănunte.

Citeste mai mult
Publicitate

AIUD

Un nou caz de înșelăciune prin metoda ”Covid”, în Alba. O femeie i-a dat unui escroc bijuterii în valoare de 15.000 de lei

Publicat

Un nou caz de înșelăciune prin metoda ”Covid” a intrat în atenția Poliției Alba. O femeie din Aiud a fost păcălită de un necunoscut să-i dea bunuri cu o valoare consistentă.

Potrivit IPJ Alba, sâmbătă după-amiaza, în jurul orei 17.30, Poliţia Municipiului Aiud a fost sesizată de o femeie de 80 de ani, cu privire la faptul că a fost sunată de către un individ care a pretins că este medic și care i-a spus că nepotul său este internat în spital, în stare gravă, infectat cu SARS-COV-2 și are nevoie de un aparat, în valoare de 15.000 de euro, pentru a fi menținut în viață.

Vezi și Țepe prin metodele ”Accidentul” și ”Sars-Cov-2” la Alba Iulia. Cum au acționat escrocii și atenționările Poliției

Individul i-a spus femeii că o să-l trimită pe asistentul său pentru a ridica bunurile de valoare sau sumele de bani de care dispune, iar, la scurt timp, la ușa acesteia s-a prezentat un bărbat căruia i-a dat bijuterii în valoare de 15.000 de lei.

Abia după aceea femeia și-a sunat nepotul, care este sănătos și în afara oricărui pericol și și-a dat seama că a fost înșelată.

Poliţiştii continuă cercetările în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciului și fac apel la cetățeni pentru a manifesta prudență în situațiile în care sunt abordați de persoane necunoscute care își atribuie diverse calități și le pretind sume de bani sau bunuri.

Poliția Alba solicită celor la care ajunge această informație să ia legătura cu vârstnicii din familiile lor, să le descrie acest mod de operare, să îi sfătuiască să nu dea crezare unor astfel de povești și să nu accepte, sub nicio formă, să dea bani sau bunuri unor necunoscuți care se prezintă la ușa lor.

Citeste mai mult
Publicitate

CÂMPENI

UPDATE FOTO: INCENDIU la Bistra. Acoperișul unei case a luat foc. Pompierii intervin cu trei autospeciale

Publicat

Pompierii din Cîmpeni au fost chemați să intervină, sâmbătă seara, pentru stingerea unui incendiu izbucnit în localitatea Bistra.

Din primele date, flăcările au cuprins acoperișul unei case.

Potrivit ISU Alba, incendiul se manifestă violent, cu posibilitate de extindere.

La fața locului s-au deplasat pompierii cu două autospeciale de stins incendii și o autospecială SMURD.

UPDATE, ora 19.35: Incendiul a fost localizat. ISU Alba transmite că a fost afectat acoperișul imobilului, pe o suprafață de 60 mp.

sursă foto: ISU Alba

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Atenționare INSP. Nu este recomandată dezinfecţia suprafeţelor în școli cu lămpi UV

Publicat

Institutul Naţional de Sănătate Publică nu recomandă utilizarea lămpilor UV pentru dezinfecţia suprafeţelor în unităţile de învăţământ cu scopul limitării transmiterii COVID-19.

„Întrucât accidentele survenite în urma utilizării lămpilor UV în unităţile de învăţământ sunt tot mai dese, precizăm că specialiştii INSP nu susţin această metodă de dezinfecţie, opinie transmisă de altfel tuturor instituţiilor ce au solicitat un punct de vedere în această direcţie”, precizează Institutul Naţional de Sănătate Publică, într-un comunicat postat pe site-ul instituţiei.

Conform sursei citate, utilizarea dezinfecţiei cu UV este specifică unităţilor sanitare, fiind o metodă fizică de dezinfecţie a aerului şi suprafeţelor din încăperi.

„Punerea în funcţiune a acestor lămpi trebuie executată numai de persoane calificate şi instruite în acest sens. În timpul funcţionării, persoanele nu trebuie să fie în încăpere, în caz contrar persoanele expuse dezvoltă reacţii nedorite la nivel ocular (conjunctivită, foto-oftalmie, cataractă) sau la nivel cutanat (arsură până la transformare malign)”, subliniază INSP.

Totodată, INSP atrage atenţia că măsurile de curăţenie şi cele de aplicare a produselor de curăţenie şi a dezinfectanţilor prevăzute atât în recomandările naţionale, cât şi în cele ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, asociate cu o aerisire fără abatere de la frecvenţa şi perioada corectă de timp, asigură un mediu propice desfăşurării activităţilor educative.

„Igiena mâinilor, igiena respiraţiei, evitarea aglomeraţiei, aerisirea frecventă a spaţiilor sunt metodele dovedite ca fiind eficiente în prevenirea transmiterii COVID-19. În concluzie metoda dezinfecţiei cu UV nu reprezintă o opţiune pentru dezinfectarea sălilor de curs în şcoli”, se mai arată în comunicatul citat.

sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate