Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Marți a avut loc proba de Limba Maternă la Evaluarea Națională: 101 elevi au fost prezenți la examen

Publicat

elevi

Evaluarea Națională a continuat marți, începând cu ora 9.00, când s-a desfășurat cea de-a doua probă a examenului de final de gimnaziu, la limba maternă. În județul Alba, 119 elevi aparținând minorităților naționale, absolvenți de clasa a VIII-a au fost înscriși la această probă a examenului, la limba germană și la limba maghiară. 101 elevi s-au prezentat pentru susținerea probei.

În județul Alba, proba la limba maternă s-a desfășurat în 8 centre de examen. Elevii care aparțin minorității germane au susținut proba la limba maternă la Școala nr. 2 din Sebeș (8 elevi) și la Școala din Petrești (8 elevi). Testul la limba maghiară s-a derulat în 6 centre de examen: Colegiul Național „Bethlen Gabor” din Aiud (49 de elevi), la  Școala din Lopadea Nouă (12 elevi), Școala „Toma Cocișiu” din Blaj (6 elevi), Școala cu clasele I-VIII din Șona (7 elevi), Școala „Lucian Blaga” din Ocna Mureș (4 elevi) și Școala cu clasele I-VIII „Simion Lazăr” din Lunca Mureșului (7 elevi).

Proba de limba maternă s-a desfășurat fără incidente și fără probleme în județul Alba. Elevii au avut acces în săli cu 30 de minute înainte de examen, la ora 8.30, iar acesta a început la ora 9.00.

Evaluarea Națională se va încheia miercuri cu proba la matematică, iar rezultatele vor fi afișate vineri, 29 iunie, până la ora 14.00. În aceeași zi se pot depune contestațiile, care vor fi rezolvate în cursul zilelor de sâmbătă și duminică, iar rezultatele finale vor fi afișate luni, 2 iulie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax