Connect with us
Publicitate

Uncategorized

MARȚI: Lansarea ghidului Alba Infodesk și masă rotundă pe tema orientării profesionale a tinerilor

Publicat

sediul CJ, prefectura AB

Consiliul Județean Alba, în parteneriat cu Asociația Alba Manche Împreună (AMI) și Fundația Comunitară Alba organizează marți, 5 iunie, de la ora 11.00, în Sala de conferințe a Hotelului Parc din Alba Iulia, o masă rotundă cu tema „Orientarea profesională a tinerilor – provocare a prezentului”.

Evenimentul coincide cu lansarea primului număr al Ghidului de orientare şcolară si profesională Alba Infodesk și va reuni reprezentanți ai Consiliului Județean al Elevilor, ai Primăriei Alba Iulia, reprezentanți ai Universității din Alba Iulia, ai Inspectoratului Școlar Județean, AJOFM, ai Centrului Județean de Resurse și Asistență pentru educație Alba, precum și reprezentanți ai agenților economici din județul Alba, care le vor împărtăși tinerilor din experiența lor.

„Această masă rotundă va fi primul eveniment dintr-un proiect de durată al Consiliului Județean Alba și al Asociației AMI destinat tinerilor din județul Alba, proiect ce urmărește să aducă împreună oferta educațională cu necesitățile agenților economici. Ca și târgurile de orientare profesională organizate până acum de Consiliul Județean în mai multe orașe din județ, Alba Infodesk le va oferi tinerilor ocazia de a cunoaște care sunt nevoile efective de pe piața muncii, care sunt angajatorii și care sunt cerințele acestora”, a spus Ion Dumitrel, președintele CJ Alba.

Primul număr al ghidului de orientare şcolară si profesională Alba Infodesk va apărea grație unui proiect elaborat, în parteneriat, de Consiliul Județean Alba, Asociația AMI și un grup informal de tineri din cadrul Colegiului Horea Cloșca și Crișan din Alba Iulia, proiect finanțat prin Youtbank. Consiliul județean Alba va asigura perpetuarea acestui ghid și apariția numerelor viitoare, oferind astfel tinerilor un instrument util și eficient de informare.

Ghidul va fi unul interactiv și va fi structurat pe mai multe teme, conținând informații utile despre orientarea școlară, despre meserii, profesii, ramuri economice și legislația muncii, precum și dialoguri despre educație și muncă cu agenți economici și actori educaționali. Editarea ghidului se va face trimestrial, urmând ca acesta să fie distribuit școlilor și liceelor din județ. De asemenea, se vor organiza evenimente conexe precum întâlniri cu reprezentanți ai mediului de afaceri, vizite la agenți economici și actori instituționali.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax