Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Marcel Boloş, despre concedieri ale angajaților la stat: „Nu vreau să bulversez, dar trebuie revizuit numărul de bugetari”

Publicat

Guvernul ia în calcul varianta concedierilor în instituțiile publice. Informația este întărtă de Ministrul Investiţiilor Europene, Marcel Boloș, care a vorbit despre concedieri ca despre un al doilea scenariu față de tăierea salariilor bugetarilor.

„Scenariul doi constă în revizuirea numărului de bugetari. Acest scenariu trebuie asumat politic, este o decizie de coaliție.

Va trebui să fie o reducere semnificativă a indicatorului legat de cheltuielile cu salariile. Nu vreau să bulversez pe cei din sectorul public, dar e o realitate reforma, e scrisă negru pe alb în PNRR”, a declarat Marcel Boloș.

Prima variantă, cea referitoare la tăierea salariilor bugetarilor, a fost respinsă deja de coaliția de guvernare.

„Nu ne putem ascunde, nu este o poziție lăudabilă. Nu știu dacă supraimpozitarea se poate aplica doar bugetarilor, este o chestie de drept constituțional.

Ca specialist în finanțe, o regulă fiscală trebuie să fie unitară”, susține Marcel Boloș, ministrul liberal al investițiilor europene, potrivit libertatea.ro.

Explicația cu PNRR trebuie pusă însă și în contextul în care Guvernul are o gaură în bugetul pe 2023 în valoare de aproximativ 20 de miliarde de lei, în contextul unor cheltuieli și împrumuturi externe fără precedent din 1990.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    vineri, 28.04.2023 at 18:05

    Hai mă daţi-o dracu, că până la sfârşitul anului reveniţi în totalitaze la ce a fost înainte. Gulgute politice, cu care lumea s-a obişnuit.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax