Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Marcel Boloș: Noi vouchere pentru plata facturilor și achiziția de aparate cu consum mic. Ce categorii vor putea beneficia

Publicat

Persoanele cu venituri reduse nu mai știu la ce să se aștepte din partea guvernanților, din cauza măsurilor succesive ale autorităților, luate fără evaluări de impact. 

Autoritățile intenționează să facă noi modificări în privința sistemelor de ajutor social pentru români.

Astfel, noile ajutoare ar putea fi folosite atât pentru plata facturilor, cât și pentru achiziționarea aparatelor electrocasnice cu un consum mai mic de energie.

Asta în condițiile în care nu se mai știe cum se vor aplica măsurile de compensare la facturi.

În noua situație este vorba despre vouchere care s-ar putea aloca din două în două luni, cu o valoare de 250 de lei.

Beneficiarii ar urma să fie românii cu venituri mai mici de 1.000 de lei pe lună, iar fondurile necesare pentru acoperirea cheltuielilor cu aceste vouchere ar urma să vină de la UE.

„Așteptăm forma finală a Regulamentului CE, iar noi, în paralel aceste măsuri le vom discuta la nivelul Guvernului și a Coaliției – pentru a decide forma în care vor fi implementate”, a spus Boloș, potrivit România TV.

Ministrul a adăugat că în viziunea sa, voucherele trebuie acordate ”pe atâtea luni din sezonul rece în funcție de câți beneficiari estimăm că avem”. Practic, acesta nu are o estimare nici asupra numărului de persoane și nici asupra impactului.

„Noi ne referim la grupuri vulnerabile. Problema acestui sprijin în perioada aceasta de criză energetică o punem pentru beneficiarii – persoane sau gospodării vulnerabile.

Înțelesul pe care l-am avut până acum este că: tot ce este sub nivelul pensiei minime sociale de 1.000 de lei”, a adăugat el.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    marți, 08.11.2022 at 16:00

    Eu înţeleg că acest ajutor este pentru cei care muncesc undeva, nu pentru asistaţii sociali, care îşi pierd vremea prin cârciumi.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax