Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Marcel Ciolacu, ales președinte al PSD la congresul partidului. ”Vremea tătucilor a apus. Toleranță zero față de corupție”

Publicat

Marcel Ciolacu a fost ales în funcția de președinte al PSD, după aproximativ 9 luni de interimat la conducerea partidului. Ciolacu a fost ales fără probleme în fața lui Eugen Teodorovici, candidatul care nu avea practic nici o șansă.

Total buletine vot 1509: Voturi Teodorovici – 91, Ciolacu – 1310.

Marcel Ciolacu a candidat cu moțiunea „Reconstrucția PSD – O viziune politică de stânga pentru un partid european”.

Potrivit documentului, „ambiția” echipei propuse de Ciolacu este „ca Partidul Social Democrat să își atingă menirea sa: o societate echitabilă.”

Declarații la Congresul Extraordinar al PSD:

”PSD s-a bazat de-a lungul timpului pe tătuci. Și în mod evident acest lucru nu a făcut bine partidului și nici României. Vremea tătucilor a apus.

Eu sunt un om de echipă! Eu vreau un PSD condus de o echipă. Și de aceea am adus în prima linie cei mai buni oameni! Oameni care și-au dovedit competența atât în organizațiile, cât și în comunitățile lor. Oameni care se bucură de încrederea românilor (…)

Vrem să rămânem un partid care se uită în trecut sau un partid care privește în viitor. Suntem puțini în această sală dar foarte mulți în țară. Sunteți mulți care ați muncit enorm în partid, ați avut, la fel ca și mine, rezultate bune, ați construit, la fel ca și mine, organizații puternice.

Munca noastră a fost irosită de cei care au crezut că pot folosi PSD ca o cheie la porțile Justiției. Trebuie astăzi să ne rupem de acest trecut. Justiția trebuie făcută în sala de judecată. Reforma Justiției trebuie făcută de Justiție, de magistrați, de asociațiile profesionale.

O spun asumat, conștient că poate pierd voturile unora. În mandatul meu PSD va rămâne pe agenda românilor, iar Justiția acolo unde îi e locul, în sala de judecată.

Viitorul PSD înseamnă toleranță zero față de corupție, dar și față de abuzuri. Viitorul PSD înseamnă alături de familia europeană, aceasta este calea viitorului PSD” – Marcel Ciolacu.

„PSD trebuie să recunoaştem a trecut printr-o criză. A pierdut în 3 ani jumătate din electoratul pe care îl avea. Acest Congres este Congresul ultimei şanse. Sper că azi vom reuşi, împreună cu colegii, să dăm partidului o nouă şansă, o nouă direcţie. Încercăm astăzi să resetăm ceea ce a fost până acum neadecvat realităţii din România şi să facem un proiect care să dureze cât mai mult, măcar 4 ani, deşi va fi şi un Congres după alegeri” – Vasile Dâncu, președintele Consiliului Național al partidului.

”Ni s-au pus ştampile, etichete, s-a aruncat anatema, suntem demonizaţi, plăcuţele şi aşa mai departe. Eu cred că trebuie să ne luăm viitorul în propriile mâini. Am fost, suntem şi categoric vom fi alături de români, cu toată puterea noastră. Nu ne ascundem sub nicio umbrelă, slogan.

Suntem în faţa dumneavoastră. Ştiu că sunt colegi, consilieri judeţeni, primari, care se simt trădaţi. Când ne depuneam candidaturile, aflam că încă unul a mai plecat la PNL, că deh sunt la guvernare au ce oferi. Dragi colegi, capul sus, fruntea sus. Există o vorbă veche din popor – chiar şi baronii galbeni iubesc trădarea, dar nu îi iubesc pe trădători. Să îi ajutăm pe oameni. Oameni în primul rând” – Gabriela Firea.

”Eu nu cred că sunt membri de partid simpli și unii mai cu moț. Eu sunt unii dintre cei care s-a zbătut ca acest congres să fie unul ordinar, la termen și să fie un congres statutar, nu cu modificări făcute la repezeală. Am auzit azi că trebuie să facem un partid modern.

Eu, acum 30 de ani, am crezut că m-am înscris într-un partid modern. A zis domnul Ciolacu că a trecut vremea tătucilor. Cred că s-a referit la tătucul Stalin, care nu a făcut vreodată parte din PSD. Poate ar trebui să ne referim mai frumos la adresa foștilor lideri ai partidului, printre care au făcut parte și Ion Iliescu, și Adrian Năstase și ar trebui să ne măsurăm puțin înălțimea” – Dumitru Buzatu.

 

Sursă foto: Marcel Ciolacu Facebook

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    sâmbătă, 22.08.2020 at 18:27

    Mai ce tampenii (demne de PSD)puteti spune. Pai daca asculti discursurile televizate ale tatucului de acum patru ani in ajun de alegeri tot aia spunea si s-a vazut ce ciulama a iesit. Cine sa va mai creada ? Probail vechi activisti, care sunt tot mai putini.
    Auzi si la BUzatu ala, sa vorbim frumos de Nastase. Cel mai mare adunator de nani dintre toti parlamentarii romani din ’89 incoace.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax