Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Marcel Ciolacu anunță că vrea reformă fiscală ”echitabilă” și reformă administrativă. Ce spune despre legea pensiilor

Publicat

Premierul Marcel Ciolacu (PSD) a anunțat luni că vrea reformă fiscală ”echitabilă” din 2025, referindu-se cel mai probabil la trecerea la impozitarea progresivă.

Marcel Ciolacu și-a arătat în continuare susținerea pentru legea pensiilor, contestată de PNL, care ar duce la o creștere cu 40% a bugetului pensiilor.

”Eu nu am prins nici un bunic în viață. Dacă credeți că trebuie să continuăm cu o pensie medie de 1980 de lei, vă anunț că nu se mai poate. E inuman.

Avem cel mai scăzut prag al sărăciei din Europa. Trebuie să venim cu o reformă fiscală predictibilă, echitabilă în 2025-2026”, a spus Ciolacu.

Ciolacu, declarații despre reforma administrativă

El a vorbit și despre reforma administrativă, spunând că trebuie realizată, fără a spune și cum.

”Nu se va pune în aplicare în 2024, dar trebuie să plece de la dumneavoastră. Abordarea nu trebuie să fie matematică.

Ne trebuie un plan construit cu consultanță și discuții și nemaicăutând mereu să inventăm apa caldă”, a spus Ciolacu, la summitul Autorităților Publice Locale din România.

”Provocarea mea de a veni cu un buget în acest an, astfel încât să vă puteți construi din februarie noile proiecte.

Nu v-a confiscat nimeni nici un ban din fondurile administrației locale. România nu are o problemă macroeconomică, are o problemă în ce privește deficitul și prioritizarea cheltuielilor.

S-a cheltuit prea mult în toate direcțiile și am uitat ceva esențial: până pe 31 decembrie închidem exercițiul financiar multianual al UE.

Nu putem să ne întoarcem să vorbim de o absorbție de 54%, ca la precedentul buget. Trebuie să avem o absorbție cu 9 în față”, a mai spus șeful PSD.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    luni, 13.11.2023 at 11:29

    Păi cine a adus românul în pragul sărăciei ? Voi, care vă faceţi că guvernaţi ţara, dar de fapt nu aveţi nici o strategie viabilă. Obiectivul vostru este menţinerea pensiilor speciale şi angajarea la stat a cât mai mulţi ciraci care să vă susţină la alegeri. Sunteţi cel mai neperformant Guvern din câte s-au perindat. Nu faceţi nimic, doar spuneţi că faceţi. Numai habarnişti şi necalificaţi. Începând cu primul.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax