Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Marcel Ciolacu anunță majorarea și impozitarea tichetelor de masă. O categorie de angajați nu le vor mai primi. De când se aplică

Publicat

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat creșterea valorii tichetelor de masă începând cu data de 1 ianuarie 2024, dar și impozitarea acestora.Totodată o categorie de salariați nu va mai beneficia de tichete de masă. Măsura va fi luată luni dar se va aplica începând din prima lună a anului viitor.

Întrebat dacă tichetele de masă vor fi impozitate, potrivit noilor măsuri de austeritate care ar urma să fie adoptate săptămâna aceasta, Marcel Ciolacu a declarat că nu va fi nimic impozitat.

CASS aplicat la tichete de masă, după majorare

”La orice venit se plătește CASS. Nimeni nu va pierde, știți foarte bine că s-au mărit de la 30 la 35 de lei și urmează de la 1 ianuarie să crească la 40 de lei”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Vezi și ”Ordonanța Austerității”, varianta finală: Noile măsurile fiscale vor fi prezentate conducerii PSD

Acesta a confirmat faptul că salariații cu venituri mai mari de 8.000 de lei nu vor mai beneficia de această măsură.

”Cu adevărat, nu se vor mai da în sistemul bugetar tichete de masă pentru cei care au venituri de peste 8.000 de lei net”.

Comisioane la emiterea tichetelor de masă

Există însă și câteva probleme în ceea ce privește tichetele de masă care trebuie rezolvate cât mai repede, potrivit premierului.

”Marea problemă în cazul acestora este că la emitere se percepe un comision de 3%, la colectarea lor se percepe 3%, iar cele necheltuite devin profit al companiilor de tichete. Eu cred că acest lucru este total incorect.

Mi se par niște comisioane mult prea mari. Aceste comisioane se reflectă în prețurile alimentelor. Iar soluția este să stăm la masă și să hotărâm. Urmează să facem asta astăzi” a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

6 Comentarii

6 Comentarii

 1. vasi

  luni, 18.09.2023 at 15:58

  de ce nu da scutirea aceasta la bonurile de masa in doua feluri ori bonuri ori bani, cine vrea bonuri li se da bonuri cine vrea banii li se da bani ,vrajeala de la televizor ca daca iei banii ii folosesti pentru altceva este de rahat, pentru ca omul oricum cumpara mancare sau bere ori pe bonuri ori pe banii si oricum cumpara mai mult decit 600 ron/luna

 2. Dany

  luni, 18.09.2023 at 16:14

  mai bine nu le mai da deloc. Ca oricum mare branza nu mai faci cu ele. Îți mai trebuie încă pe atâta ca să cumperi necesarul pentru o familie pe luna

 3. Discriminat

  luni, 18.09.2023 at 17:44

  De ce nu se desființează tichetele de masă și cele de vacanță la bugetari?De ce sunt mai presus decat cei din privat sau pensionari?

 4. Camelia Daniela Milian

  luni, 18.09.2023 at 17:57

  Angajații spitalului clinic judetean de urgenta Oradea are indemnizația de hrana 15 lei pe zi,care este majorarea ??????????

 5. Amarasteni

  luni, 18.09.2023 at 19:12

  Cine are tichete de 15 lei ce impozit sa mai plateasca?????

 6. Ioana

  luni, 18.09.2023 at 21:31

  Au găsit o modalitate sa pună taxe și pe banii ăștia. Erau singurii care nu erau capusati de stat. Mai trebuie impozitat aerul pe care îl respirăm. Atât a mai rămas. 1000 de ani sa mai trăiesc și tot nu o sa vedeți vreodată, stampila de vot din partea mea, în căsuța cu partidul domniilor voastre!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax