Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Marcel Ciolacu, despre colaborarea cu PNL la alegerile din 2024: Nu ne putem aşeza la masă să împărţim judeţele, ar fi o tâmpenie

Publicat

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a vorbit despre relația cu PNL și despre modul în care cele două partide vor colabora la alegerile din 2024. 

Întrebat despre o posibilă alianţă cu PNL la alegerile din 2024, Ciolacu a ținut să facă o distincție față de vchiul USL, care, spune el, a fost generat de ”dușmanul comun” care era atunci Traian Băsescu, potrivit DC News. ”Nu ne putem aşeza la masă să împărţim judeţele, ar fi o tâmpenie” a spus Ciolacu.

„Aţi început interviul prin a saluta această alianţă politică cu PNL. Să îi spunem cumva, asumare. Aţi spus că ar trebui să continue şi după 2024. S-ar putea ca în 2024 să se meargă pe proiectul care exista în 2014, adică PSD să sprijine un candidat PNL la prezidenţiale şi să obţină premierul?”, a întrebat Bogdan Chirieac.

„Haideţi să facem distincţia clară între USL şi coaliţia din acest moment. USL-ul, ştim foarte bine, s-a făcut pentru că exista un duşman comun, Băsescu.

De aici a pornit conceptul de USL. Mai mult, în USL s-au făcut liste comune, la alegerile locale, generale, prezidenţiale. Aşa se dorea.

Eu nu sunt de acord şi nu cred că această coaliţie este USL. Nu avem un duşman comun. Nu cred că această coaliţie va merge pe liste comune.

Nici la europarlamentare, unde facem parte din familii diferite, nici la locale, unde avem poziţionări total diferite. PSD are cel mai număr de aleşi locali, urmat de PNL şi nu ne putem aşeza la masă să împărţim judeţele, ar fi o tâmpenie.

Cred că vom merge pe sistemul german, unde fiecare candidează şi pe urmă creionăm o coaliţie. Dacă la 3 rânduri de alegeri nu ai o abordare comună, este imposibil ca la ultimele alegeri să mergi împreună”, a replicat Marcel Ciolacu.

Amintim că în 2024 vor fi atât alegerile locale, parlamentare, europarlamentare, cât şi prezidenţiale.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    joi, 14.04.2022 at 22:33

    Păi ce alianţă să faceţi, că PNL-ul va ajunge la acelaşi procentaj cu USR-ul în ajun de alegeri.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax