Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Marcel Vela: Redeschiderea restaurantelor pe 15 iulie nu ar fi exclusă dacă, printr-o minune, ar scădea numărul de cazuri

Publicat

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat că toate instituţiile cu atribuţii de control şi verificare vor fi în teren, în contextul epidemiei de COVID-19, el arătând că acei operatori economici care nu respectă regulile vor fi sancţionaţi. Șeful MAI a mai adăugat că dacă „printr-o minune ar scădea numărul de cazuri de infectări cu coronavirus”, redeshiderea restaurantelor pe 15 iulie nu ar fi exclusă, potrivit Agerpres.

Ministrul a mai spus că se bazează pe angajaţii Ministerului de Interne în aplicarea legii, precizând însă că are încredere în faptul că cetăţenii vor fi responsabili şi că numărul de cazuri nu va mai creşte foarte mult.

„Cei care nu respectă legea, fie că sunt operatori economici, magazine, supermarketuri, cluburi, terase, trebuie să ştie că Ministerul Afacerilor Interne, împreună cu alte instituţii, direcţiile de sănătate publică, direcţiile sanitar-veterinare, oficiile pentru protecţia consumatorului, ITM-urile, toată zona de control şi de verificare va fi în teren. (…) Toţi vom fi atenţi în această perioadă, există un plan de măsuri (…), toate forţele sunt în teren şi vom fi atenţi ca cei care nu respectă regulile să fie sancţionaţi. Din păcate, sunt şi asemenea oameni care nu respectă regulile, dar, din fericire, majoritatea, 80-85% dintre cetăţeni respectă, sunt atenţi şi analizează, cântăresc fiecare acţiune, fiecare măsură pe care o pot respecta şi aplica”, a spus Marcel Vela.

Potrivit ministrului, prefecţii vor trebui să raporteze zilnic ceea ce se întâmplă în teren, menţionând, totodată, să autorităţile locale şi judeţene au un rol important în reducerea numărului de cazuri de noi infectări cu COVID-19.

sursa: agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax