Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Marcela Dărămuș și-a anunțat DEMISIA de la Inspectoratul Școlar Alba, în fața colegilor. De când pleacă șefa instituției

Publicat

Șefa Inspectoratului Școlar Județean Alba, Marcela Dărămuș și-a anunțat demisia începând de la 1 ianuarie 2020. Declarația a fost făcută în cadrul unei ședințe care a avut loc la sediul instituției, în fața unor colegi. Aceasta avea mandat până în aprilie 2020. 

Schimbarea din funcție a Marcelei Dărămuș a fost vehiculată imediat după preluarea conducerii Guvernului de către PNL. Șefa ISJ a obținut postul prin concurs și nu putea fi schimbată foarte ușor.

Potrivit unor informații, aceasta a plecat vineri la București, la Ministerul Educației exact pentru acest motiv. Marcela Dărămuș nu a putut fi contactată pentru a comenta situația. Aceasta nu a răspuns la telefon. 

Nici noul prefect de Alba, Nicolae Albu, nu a fost în stare să clarifice dacă Dărămuș și-a depus deja demisia sau va pleca din funcție la termen. Asta în condițiile în care are dreptul să ceară oficial informațiile respective, fiind cel care conduce structurile guvernamentale din județ. 

Contactat vineri de Alba24, prefectul a promis de două ori că se va interesa și va reveni cu informația. Nu a mai făcut-o. 

În timpul mandatului, demisia Marcelei Dărămuș a fost cerută în repetate rânduri de deputatul PNL de Alba, Florin Roman.

Sub conducerea acesteia, IȘJ Alba s-a aflat într-un proces desfășurat la instanțele din județ, proces care a fost mediatizat în toată țara. Este vorba despre eliminarea unei eleve de la Liceul de Arte ”Regina Maria” din examenul de BAC, în timpul probei orale la limba engleză.

Eleva, P.Denisa a acționat IȘJ Alba în instanță unde a câștigat atât la Tribunalul Alba, dar și la Curtea de Apel Alba Iulia. După ce a câștigat în instanță dreptul de a da examenul de BAC, eleva a obținut una dintre cele mai mari note din județ.

Marcela Dărămuș, membru PSD, profesor de economie, a condus IȘJ Alba din aprilie 2015, funcția fiind preluată prin concurs, după ce Dorin Sandea (tot PSD) a ieșit la pensie.

Atunci, la concursul pentru funcția de inspector școlar general au mai participat Elena Ignat (PNL), directorul Şcolii Gimnaziale „Avram Iancu” din Alba Iulia şi Camelia Dumitrean (PNL), fost director la Colegiul „I.D. Lăzărescu” din Cugir.

Elena Ignat a fost instalată în funcția de Inspector Școlar General adjunct în urmă cu câteva zile. În locul Marcelei Dărămuș ar putea fi numit liberalul Cornel Sandu, care a mai condus instituția. 

Foto: Facebook, Marcela Dărămuș

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Daria

    sâmbătă, 14.12.2019 at 19:02

    In sfarsit pleaca rusinea ISJ-ului…S-a facut numai de minune si afacut numai rau tuturor celor care nu-i erau un gratii si, mai ales, invatamantului! AGRAMATA !!!

  2. ILEANA

    luni, 16.12.2019 at 16:58

    Aceasta persoana, careia nu i se poate spune doamna, a facut foarte mult rau in jurul ei. A promovat exclusiv persoanele care o slugareau sau care aspirau scamele de pe ea…a lovit in cei care aveau mai multa minte si reprezentau un potential pericol pentru scaunul ei, a lovit in cei care nu se inchinau in fata ei sau care au avut curajul sa i se opuna pe fata.A sustinut persoane care au facut mult rau unor copii nevinovati, a lovit, prin interpusi, in scoli intregi.Sa spunem o rugaciune de multumire ca, iata, in prag de Sfinte Sarbatori, ne-a scapat Mantuitorul de ,,binefacerile” persoanei; sa ne mai rugam, de asemenea, sa nu mai ajunga asemenea specimene in asemenea functie.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax