Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Infractor periculos adus în țară, după o decizie la Curtea de Apel Alba Iulia. A fost condamnat în Anglia la 16 ani de închisoare

Publicat

Penitenciarul Aiud

Marea Britanie a trimis în România un infractor pentru a petrece următorii 12 ani în arest. Este vorba despre un român care a violat o femeie și a comis un furt în Leicester.

În data de 25 ianuarie 2024, Curtea de Apel Alba Iulia a admis cererea autorităților din Marea Britanie. Bărbatul în cauză, Valeriu Virgil A., nu este străin de instanțele de judecată, fiind condamnat și în țară, pentru furt calificat. 

Valeriu nu a fost de acord să fie transferat în România, ci a vrut să execute pedeapsa în țara străină.

Faptele pentru care a fost condamnat au avut loc în data de 19 iulie 2020. Atunci acesta a intrat într-o locuință din Leicester, a violat o femeie care se afla în casă și a fugit cu o pereche de blugi și un laptop.

Câteva luni mai târziu, a fost condamnat la 16 ani de închisoare cu executare.

Autoritățile străine au cerut statului român să accepte transferul bărbatului pentru a continua executarea pedepsei. Acesta mai are de stat 12 ani după gratii.

”În ceea ce privește opinia persoanei condamnate în legătură cu transferarea sa într-un penitenciar din România din actele transmise de autoritățile britanice rezultă că aceasta nu este de acord să fie transferată în țară, întrucât dorește să execute pedeapsa în Marea Britanie, unde dispozițiile privind liberarea condiționată sunt mai favorabile decât dispozițiile Codului Penal român”, se arată în motivarea instanței.

Mai mult de atât, autoritățile engleze au dispus și un ordin de depoartare din regat. Drept urmare, magistrații Curții de Apel Alba Iulia au admis cererea englezilor și au dispus aducerea în țară a românului.

Fiind din Petroșani, cel mai probabil acesta va fi încarcerat la Penitenciarul de Maximă Siguranță Aiud.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    luni, 29.01.2024 at 11:52

    Vedeţi mă Justiţie cum se dau pedepse în alte ţări ? Legi făcute ca lumea, nu PSD-iste, cu condamnări simbolice.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax