Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Marea debarasare: Scapă de electrocasnicele vechi şi poţi câştiga maşini de spălat sau aspiratoare

Publicat

Albaiulienii îşi pot depune aparatura electrocasnică veche sau defectă la punctele de colectare provizorii amenajate, weekend-ul acesta, în municipiu. Primăria Alba Iulia şi Asociaţia „RoRec” reiau campania „Locul deşeurilor nu este în casă. Trimite-le la plimbare!” şi invită cetăţenii să se debaraseze, sâmbătă, între orele 10.00-17.00, de electrocasnicele nefolositoare.

Punctele de colectare sunt:
• Pe platforma magazinului Unirea, la intersecția str. Calea Moților cu b-dul Tudor Vladimirescu
• Pe trotuar, la intersecția b-dul Republicii cu str. Arieşului
• În parcare – zona din fața stadionului Unirea
• Pe trotuar, în fața Cinematografului „Dacia”, la intersecția b-dului Revoluției 1989 cu b-dul Transilvaniei
• În parcul Unirii, zona „Pasaj”

Toţi deponeţii din Alba Iulia vor participa la tombola cu premii oferite de „Albatros”. Organizatorii au pregătit un număr de 35 premii ce constau în 5 maşini de spălat, 15 aspiratoare, 15 cuptoare cu microunde. Regulamentul tombolei, programul acţiunii de colectare, data şi locul extragerilor pot fi consultate pe www.rorec.ro.

Pentru preluarea gratuită de la domiciliu a aparatelor voluminoase, locuitorii pot apela la numărul de telefon 0742 490 840.
„Nevoia de a stimula colectarea DEEE ne-a determinat, anul trecut, să lansăm această campanie. Rezultatele din 2010, implicarea autorităţilor locale şi reacţiile cetăţenilor au confirmat că acest serviciu, pe care îl oferim impreună cu Primăria Alba Iulia celor ce doresc să scape de aparatura veche sau defectă, este de un real folos. Rezultatele din prima campanie ne motivează să continuăm în forţă. Este clar că noi, românii suntem dornici să protejăm mediul şi resimţim nevoia existenţei unor sisteme de colectare corectă a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice, având ca finalitate reciclarea lor conform standardelor europene”, a declarat Florin Popa, project manager la Asociaţia „RoRec”.

„Sunt bucuros că această campanie iniţiată cu partenerii noştri RoRec a avut un asemenea ecou în rândul albaiulienilor, motiv pentru care o reluăm. Este de apreciat răspunsul rapid al locuitorilor, care au înţeles pe deplin mesajul campaniei, iar premiile sunt şi de această dată pe măsură. Astfel de acţiuni vor mai fi întreprinse împreună cu RoRec. De altfel, încercăm să stabilim un contact permanent la nivelul municipiului cu acest ONG”, a declarat primarul Mircea Hava.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax