Connect with us
Publicitate

Eveniment

Marea Unire a bucătarilor, de 1 Decembrie, la Alba Iulia. 2 tone de fasole, în cel mai mare ceaun

Publicat

received_10209393047737515Copleșiți de pizza, hamburger, chebap ori sushi, românii moderni și-au uitat miracolele culinare. De 1 Decembrie, cea mai fericită zi din istoria noastră, Primăria Alba Iulia și Consiliul Județean Alba aduc românilor sosiți aici din toate colțurile țării bucate din patrimoniul gastronomic național: 8.000 de porții de fasole cu cârnați, pregătite după o rețetă culeasă din bucătăria veche țărănească.

În caietele îngălbenite ale bunicilor zac părăsite sute de rețete tradiționale. Savoarea mitică a mâncarurilor la ceaun, gătite în aer liber, într-un adevărat ritual cultural, capătă proporții nebănuite mai ales atunci când românii au și motive să petreacă.

De 1 Decembrie, la Alba Iulia își vor da mână cu mână zeci de bucătari celebri de pe plaiuri mioritice, dar și de pe alte meleaguri, pentru a prepara în aer liber 2 tone de fasole în cel mai mare ceaun din România din ingrediente 100% autohntone, dăruite cu inima deschisă de Kaufland. Tot Kaufland se va îngriji și de pâinea pentru festinul culinar: 6 cuptoare electrice vor coace la fața locului 8.000 de chifle. O tonă de cârnați vor acompania feeria infinită de gusturi, iar vinul alb va umple din belșug paharele.

received_10209393046977496Chefii:

– Chef Petru Scalestchi – Republica Moldova – Bucătar personal al ES Ambasadorul SUA la Chișinău

– Chef Toma Ioan Cosmin – Alba Iulia – head chef restaurant «Noblesse Events», producător emisiune culinară

– Chef Gabriel Toader – head&owner «Bucătaru’ Țăcănit și Ajutoarele Lui»

– Chef Varlescu Emilian – Sibiu – restaurant «Redal»

– Chef Sorin Gheorghita – Tulcea – «Pub Palace»

– Chef Vlad Bosnea – Focșani – restaurant «L’Atelier»

– Chef Emil Armeanca – Sttudgard, Germania

– Chef Cesar Alonso Velasquez – Chile, bucatar la «Gargantua» București

– Chef Gianny Bănuță – Pitești – chef executive «Bistro27»

– Chef Gabi Munteanu – Pitești – sous chef «Atelier»

– Chef Costas Tomescu – Galați – restaurant «Bachus»

received_10209393052297629Din partea scolii de bucatari unde activează chef Băldean Radu-Sebastian vor veni: Iancu Mihaela – Câmpia Turzii, Istrati Diana – Botoșani, Tomoioaga Sergiu – Borșa, Ciurdarean Adelin – Bistrița Năsăud.

Din partea GRILL WORLD România:

– Chef Liviu Bosnea

– Chef Ciocoiu Ștefania – coordonator proiect

Spectacolul culinar se va desfășura în Latura de Vest a Cetății Alba Carolina, joi, 1 Decembrie, iar mâncarea va fi oferită gratuit din 5 puncte de distribuție.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate