Connect with us

Eveniment

Marea Unire a bucătarilor, de 1 Decembrie, la Alba Iulia. 2 tone de fasole, în cel mai mare ceaun

Publicat

received_10209393047737515Copleșiți de pizza, hamburger, chebap ori sushi, românii moderni și-au uitat miracolele culinare. De 1 Decembrie, cea mai fericită zi din istoria noastră, Primăria Alba Iulia și Consiliul Județean Alba aduc românilor sosiți aici din toate colțurile țării bucate din patrimoniul gastronomic național: 8.000 de porții de fasole cu cârnați, pregătite după o rețetă culeasă din bucătăria veche țărănească.

În caietele îngălbenite ale bunicilor zac părăsite sute de rețete tradiționale. Savoarea mitică a mâncarurilor la ceaun, gătite în aer liber, într-un adevărat ritual cultural, capătă proporții nebănuite mai ales atunci când românii au și motive să petreacă.

De 1 Decembrie, la Alba Iulia își vor da mână cu mână zeci de bucătari celebri de pe plaiuri mioritice, dar și de pe alte meleaguri, pentru a prepara în aer liber 2 tone de fasole în cel mai mare ceaun din România din ingrediente 100% autohntone, dăruite cu inima deschisă de Kaufland. Tot Kaufland se va îngriji și de pâinea pentru festinul culinar: 6 cuptoare electrice vor coace la fața locului 8.000 de chifle. O tonă de cârnați vor acompania feeria infinită de gusturi, iar vinul alb va umple din belșug paharele.

received_10209393046977496Chefii:

– Chef Petru Scalestchi – Republica Moldova – Bucătar personal al ES Ambasadorul SUA la Chișinău

– Chef Toma Ioan Cosmin – Alba Iulia – head chef restaurant «Noblesse Events», producător emisiune culinară

– Chef Gabriel Toader – head&owner «Bucătaru’ Țăcănit și Ajutoarele Lui»

– Chef Varlescu Emilian – Sibiu – restaurant «Redal»

– Chef Sorin Gheorghita – Tulcea – «Pub Palace»

– Chef Vlad Bosnea – Focșani – restaurant «L’Atelier»

– Chef Emil Armeanca – Sttudgard, Germania

– Chef Cesar Alonso Velasquez – Chile, bucatar la «Gargantua» București

– Chef Gianny Bănuță – Pitești – chef executive «Bistro27»

– Chef Gabi Munteanu – Pitești – sous chef «Atelier»

– Chef Costas Tomescu – Galați – restaurant «Bachus»

received_10209393052297629Din partea scolii de bucatari unde activează chef Băldean Radu-Sebastian vor veni: Iancu Mihaela – Câmpia Turzii, Istrati Diana – Botoșani, Tomoioaga Sergiu – Borșa, Ciurdarean Adelin – Bistrița Năsăud.

Din partea GRILL WORLD România:

– Chef Liviu Bosnea

– Chef Ciocoiu Ștefania – coordonator proiect

Spectacolul culinar se va desfășura în Latura de Vest a Cetății Alba Carolina, joi, 1 Decembrie, iar mâncarea va fi oferită gratuit din 5 puncte de distribuție.

YouTube video

Ofelia Stînan are 20 de ani de experiență în presa locală și regională. A absolvit Facultatea de Ştiințe Politice și Administrative, secția Jurnalism. A intrat în echipa Alba24 din anul 2010. O puteti urmari pe Ofelia si pe contul ei de Linkedin vezi mai mult ...

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement