Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Marele JAF imobiliar al statului: Mii de case și terenuri fie au dispărut din acte, fie au prețuri de zero sau 1 leu

Publicat

case

case Mii de case şi terenuri au fost trecute în evidenţa statului cu valori de zero sau un leu, iar altele nici nu există în documente, arată un raport al Curţii de Conturi care a fost în control la Ministerul Finanţelor.

Curtea de Conturi estimează că valoarea totală a bunurilor din patrimoniul public al statului care nu se regăsesc în inventarul centralizat al patrimoniul public al statului se ridică la suma de peste 36 miliarde lei.

În documentele Ministerul de Finanţe, averea statului arată cu totul altfel decât în realitate. Practic, în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului ar trebui să se regăsească valoarea tuturor clădirilor şi terenurilor raportate în situaţiile financiare ale ordonatorilor principali de credite, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

În urma unui control efectuat anul trecut de Curtea de Conturi la Ministerul Finanţelor a reieșit faptul că valoarea totală a bunurilor din patrimoniul public al statului care nu se regăsesc în inventarul centralizat se cifrează la peste 36,6 miliarde de lei. Practic, „3.548 de bunuri (clădiri și terenuri) din patrimoniul public al statului nu sunt înregistrate în evidența contabilă, iar 1.711 bunuri (clădiri și terenuri) din patrimoniul public al statului sunt înregistrate simbolic, cu valoarea de 1 leu”, se arată în raport.

Aceste clădiri și terenuri se află în proprietarea unor ministere și instituții, scrie digi24.ro. Printre acestea – Secretariatul General al Guvernului, Ministerul Agriculturii, Ministerul Transporturilor, Ministerul Sănătății și Ministerul Educației. Aproape 3.000 dintre aceste bunuri apar în inventarul SGG.

Curtea de Conturi a analizat modul în care s-a făcut inventarul bunurilor din patrimoniul public. Instituția recomandă ministerelor să refacă acest inventar și să înregistreze bunurile din patrimoniul public care au fost declarate cu valori de 0 lei sau 1 leu la valorile reale.

sursa: realitatea.net, digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax