Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Maria Breaz, o văduvă de război de 98 de ani, premiată de Ziua Femeii de către Mircea Hava și Gabriel Pleșa

Publicat

hava

Primarul din Alba Iulia, Mircea Hava, împreună cu viceprimarul municipiului, Gabriel Pleșa, au vizitat-o joi, de Ziua Femeii, pe doamna Maria Breaz, în vârstă de 98 de ani, văduvă de război, căreia i-au înmânat în numele Consiliului Local un buchet de flori, o felicitare și o sumă de peste 2200 de lei. 

Povestea acesteia este impresionantă. Doamna Breaz Maria s-a născut în data de 29.10.1920 în Dumitra și s-a căsătorit în 1939 cu Teodor Breazu, cu 8 ani mai în vârstă ca ea. În anul în care s-au căsătorit, 1939, bărbatul a fost luat în Regimentul 6 Pionieri și trimis pe frontul celui de-al II-lea război mondial.

Acolo a plecat împreună cu cumnatul său și fratele doamnei Maria Breaz. Ambii au murit în acelaşi an şi în acelaşi loc, spitalul din Lemberg (Liov – Ucraina). După 1990 a fost înaintat în gradul de sergent major, conform ordinului M.Ap.Nnr. 0.642/23.10.1990.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax