Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

CRIZĂ LA VÂRFUL D.G.F.P ALBA: Maria Iacob a pierdut procesul la ÎCCJ și fără ”ajutorul” lui Bogin

Publicat

Situație fără precedent la Direcția Finanțelor Publice Alba. Directorul instituției, Maria Iacob, a pierdut la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) procesul pe care l-a intentat în contencios administrativ pentru suspendarea ordinului ANAF, care o trimitea cu forța în funcția de director al Direcției Vamale Alba. Aceasta înseamnă că ea va trebui să își ia în primire postul de la Vamă.

Pe de altă parte, însă, Maria Iacob nu poate fi schimbată din funcția de la Finanțe, din cauza unui alt proces, pe fond, aflat încă pe rol, prin care aceasta a cerut anularea ordinului ANAF și care se află în faza de recurs, de asemenea, la ÎCCJ. În luna mai a acestui an, Maria Iacob a fost detașată prin ordin al ANAF la șefia Direcției Vamale Alba, pe o perioadă de șase luni, pentru a-i face loc controversatului Anghel Ștefan Bogin, în funcția de director. Bogin a stat liniștit doar câteva zile, pentru că Iacob a atacat documentul respectiv în instanța de contencios administrativ și a cerut suspendarea actului până la judecarea pe fond a cauzei.

În luna iunie, Curtea de Apel Alba Iulia i-a dat câștig de cauză Mariei Iacob, care și-a reluat fotoliul de la Finanțe. ANAF a făcut recurs la ÎCCJ, iar instanța supremă a ”întors” sentința de la Alba Iulia, hotărând că ordinul de detașare la Vamă al Mariei Iacob este valabil. ANAF nu a putut pune în executare sentința, din cauza celui de-al doilea proces, câștigat de aceasta la Curtea de Apel Alba Iulia, dar aflat, și acesta, în recurs la ÎCCJ.

Chiar dacă ANAF va câștiga și în acest al doilea dosar, repunerea în funcție a lui Bogin – cercetat în prezent în libertate de către DNA pentru cumpărare de influență – este puțin probabilă, după ce acesta a fost plimbat cu cătușe în fața camerelor de luat vederi, pentru că ar fi încercat să influențeze decizia judecătorului, tocmai în procesul câștigat de ANAF la ÎCCJ, în faza în care acesta se afla pe rol la Curtea de Apel Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. iuda

    marți, 24.09.2013 at 19:28

    Ce greseala , acum face ce vrea ea, se razbuna pe oamenii care au ajutat-o sa apara in fata angajatilo o doamna. Are o satisfactie deosebită cand poate face rau uitand prin ce a trecut. Poate le ajunge urma. Nimic nu e definitiv

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax