Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Marile averi vor fi controlate mai rapid. Şeful ANAF: „Vrem să modificăm procedura, să eliminăm nişte etape”

Publicat

anaf

anafŞeful Fiscului, Dragoş Doroş, spune că intenţionează să modifice legislaţia în aşa fel încât controalele la cei bănuiţi că au făcut averi ilegale să fie finalizate mai repede. În trei ani au fost verificate doar 30 de persoane, din cauza procedurii extrem de stufoase.

Șeful ANAF Dragoş Doroş a recunoscut că investigaţiile de control la marile averi durează un timp îndelungat, întrucât procedura este una de durată. Astfel, Fiscul vrea să modifice procedura, pe care şeful ANAF o consideră prea lentă.

„Investigaţia e mai amplă, inspectorul ANAF trebuie să afle care este averea, sursa averii, conturile, care sunt rudele pe nume cărora are averea. Primul pas e să îl inviţi la discuţii. Dacă refuză să îşi declare averea şi să plătească impozit urmează executarea. Din păcate, procedura este de durată”, a spus Dragoş Doroş.

În trei ani au fost verificaţi doar 30 de persoane, departamentul special creat în acest sens are acum în lucru “un lot” de alte 30 de persoane, urrmând să extindă lista celor verificaţi.

„Investigaţiile sunt în curs. O să finalizăm câteva astfel de investigaţii în următoarea perioadă. Eu îmi doresc să fie mai multe în investigaţie. Vrem să modificăm procedura, să mai eliminăm nişte etape, în aşa fel încât lucrurile să se mişte mai repede. E prea lentă acum. E vorba de modificări tehnice. Însă e nevoie de infrastructură în direcţia de control, dar şi de personal”, a declarat șeful ANAF într-un interviu acordat revistei Capital.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax