Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Marile magazine scapă de obligația de a vinde cel puțin 51% produse românești. Lege adoptată în Parlament

Publicat

cumparaturi supermarket

Legea care impunea din 2017 marilor magazine să expună la vânzare cel puțin 51% produse românești a fost modificată și aprobată în Parlament. Schimbarea legii a fost cerută de Comisia Europeană, care a considerat că aceasta încălca dreptul la libera circulație a mărfurilor.

Potrivit legislației în vigoare de acum trei ani, marii comercianți erau obligați să achiziționeze produse din categoriile carne, ouă, legume, fructe, miere, lapte și panificație, în proporție de cel puțin 51% din volumul de marfă pe raft din lanțul alimentar scurt, de la producători autohtoni.

Proiectul adoptat prevede ca lanțul scurt, de la producători autohtoni, să fie înlocuit cu partenerul direct, categorie din care pot face parte atât producătorii din țara noastră, cât și alții – asociații de producători agricoli, cooperative agricole, distribuitori. Este eliminată din lege cota de 51% și este introdusă o distincție între partenerii direcți, în funcție de cifra de afaceri, iar contractul comercial va fi cel puțin pe durata a 12 luni.

Actul normativ a fost adoptat cu vot final în Camera Deputaților și ajunge la promulgare.

sursă: legestart.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax