Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Marile magazine, scoase în afara localităților. Proiectul intră în dezbatere la Parlament

Publicat

cumparaturi

În localități vor mai putea fi construite doar magazine de cartier, cele mai mari de 400 mp urmând să fie scoase în afara acestora. Proiectul intră în dezbateri la Senat.

Actul normativ își propune să încurajeze comerțul cu amănuntul, să vină în sprijinul micilor producători, care și-au limitat activitatea în ultimii ani din cauza apariției supermarketurilor din orașe și localități. Astfel, se instituie în sarcina autorităților locale obligația de a asigura o rețea de distribuție și promovare a activităților de comercializare, scrie legestart.ro.

Proiectul prevede ca în localități să fie autorizate, printr-o procedură simplificată, doar magazinele cu suprafață până în 400 de metri pătrați, așa numitele magazine de cartier, iar magazinele mari, supermarket, hypermarket, orice unitate care este mai mare de 400 metri pătrați, să fie deschise doar în perimetrul periurban.

Proiectul de lege va fi dezbătut mai întâi la Senat, urmând apoi sa fie votat sau respins în forul decizional, Camera Deputaților.

sursă: legestart.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax