Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Marius Bostan: Câteva milioane de turişti vor vizita Alba Iulia în 2018, când se sărbătoreşte Centenarul Marii Uniri

Publicat

marius bostanCâteva milioane de turiști ar urma să viziteze Alba Iulia în 2018, când se sărbătoreşte Centenarul Marii Uniri. Declaraţia aparţine fostului ministru al Comunicaţiilor, Marius Bostan, cel care a moderat conferinţa de lansare a proiectului-pilot Alba Iulia Smart City 2018.

„Ideea de a face până în 2018 un exemplu de oraș inteligent a avut-o Ministerul Comunicațiilor în urmă cu ceva timp. Am găsit disponibilitate foarte mare la Primăria municipiului Alba Iulia. Se estimează că în 2018 vor vizita Alba Iulia câteva milioane de turiști, peste o mie de primari și este o oportunitate extraordinară atât pentru municipalitate, cât și pentru industrie, să creăm nu numai un proiect pilot, ci și o „expoziție în aer liber” dacă vreți, o „expoziție live” despre ce se poate face cu ajutorul tehnologiei’, a declarat Marius Bostan.

În 2018, când se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire se vor întâmpla sute de evenimente legate de acest moment, a mai precizat Bostan. „Am putea aduce la Alba Iulia o parte dintre aceste evenimente. întâlnirile majore. Statul român abia acum le pregăteşte. Atunci vom avea o ocazie foarte mare de marketing”, a spus fostul ministru.

Reamintim că vineri a fost lansat oficial proiectul-pilot “Alba Iulia Smart City 2018”, în cadrul unei conferinţe la care au participat reprezentanţii mai multor companii interesate să se implice în dezvoltarea oraşului prin tehnologii inteligente. De asemenea, a fost pus în consultare publică primul draft al Ghidului “Smart City pentru România” – un instrument de evaluare a comunităţilor şi un compendiu de bune practice internaţionale, soluţii şi tehnologii inteligente, care, aplicate la nivel local şi regional, pot transforma comunităţile în oraşe inteligente cu acces liber la produse şi servicii de calitate, cu sisteme de sănătate şi educaţie moderne şi cu administraţi publice transparente, care guvernează împreună cu cetăţeanul, după cum au transmis autorităţile iniţiatoare ale proiectului (Ministerul Comunicaţiilor şi Primăria Alba Iulia).

Vezi şi FOTO-VIDEO: „Alba Iulia Smart City 2018”. A fost lansat oficial proiectul-pilot cu soluții de digitalizare a orașului Alba Iulia

Citeşte şi FOTO-VIDEO: Ministrul Comunicațiilor, Delia Popescu, a testat la Alba Iulia funcționalitatea sistemelor smart în transportul public local

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Andrei

    duminică, 04.12.2016 at 17:55

    Ce zice acest prost?? Milioane?? Noi nu putem caza 10000 de oameni în acest oraș și el visează sa ne viziteze milioane!! Avem 2 bai publice în tot orașul!! Ce milioane!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax