Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Marius Budăi, exercițiu de sinceritate: Nu se poate trăi cu salariul minim, în România. Se impune aducerea lui la 3.000 de lei

Publicat

Ministrul Marius Budăi recunoaște că în România nu se mai poate trăi cu salariul minim pe economie și spune că se impune aducerea lui la 3.000 de lei. 

Pe de altă parte, o mulțime de firme mici, care își plătesc angajații cu salariul minim, vor fi nevoite cel mai probabil să concedieze oameni.

Ministrul a spus că că înţelege temerile medului de afaeri şi ale angajatorilor, dar ”trebuie să înţeleagă şi dumnealor că şi angajaţii trebuie să îşi plătească utilităţile ca şi ei, trebuie să îşi ducă copiii la şcoală şi trebuie să îşi hrănească copiii”.

Ministrul a precizat că au pornit discuţiile în Comisia de Dialog Social de la Ministerul Muncii, propunerea PSD pentru salariul minim fiind de 3.000 de lei. ”

”Propunerea Partidului Social Democrat pentru măsurile din această iarnă, pe lângă creşterea pensiilor, este de 3.000 de lei.

Este clar un impact pozitiv, şi asupra angajaţilor şi chiar asupra angajatorilor, pentru că (…) se plâng de lipsa forţei de muncă.

Nu putem să… nu putem, efectiv nu se poate, nu se poate trăi cu salariu minim în România”, a adăugat ministrul.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax