Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Marius Hațegan este președintele organizației PNL Alba Iulia. Rezultatele alegerilor din organizația locală


Publicat

Liberalii din Alba Iulia și-au ales sâmbătă noua conducere, pentru prima dată după alegerile locale în care au pierdut alegerile pentru funcția de primar. 

Pentru funcția de președinte al organizației din Alba Iulia au candidat Marius Hațegan (vicepreședinte al Consiliului Județean Alba) și Cornel Berindei (avocat).

Marius Hațegan (care este și secretar al PNL Alba) a fost ales președinte al organizației, cu 167 de voturi ”pentru” din 198 valabil exprimate.

Cei 250 de delegați convocați la Casa de Cultură a Studenților au ales și componența Biroului Politic Local, compus din 31 de membri.

Printre aceștia, 2 prim-vicepreședinți, un secretar general, un trezorier și 8 vicepreședinți pe departamente.

UPDATE: Prim – vicepreședinți au fost aleși: Marius Filimon – pentru departamentul de Politici Publice, Cornel Sandu – pentru departamentul de Strategii Politice și Comunicare, Emil Adrian Negruțiu – Secretar General, Ioan Radu Stoian – Secretar General Adjunct 1, Emanuel Drăgușin – Secretar General Adjunct 2 și Ramona Ghibu – Trezorier.

Vicepreședinți au fost aleși: Mircea Crișan – pentru departamentul de Strategii politice și comunicare, Lupea Gabriel – pentru departamentul de Politici economice, mediu de afaceri, dezvoltare regionalăși fonduri europene, Popescu Dan Mihai – pentru departamentul de Imagine, comunicare, relații cu mass-media și purtator de cuvânt, Sasu Ovidiu – pentru departamentul de Politici în agricultură, silvicultură, mediu și dezvoltare rurală, Bandol Cristian – pentru departamentul de Administrație publică, justiție, siguranță națională, ordine publicăși siguranța cetățeanului, Rotar Corina – pentru departamentul de Educație, cercetare, cultură, culte, minorități și sport, Vieru Radu – pentru departamentul de Politici în sănătate și Vîlcan Marcela – pentru departamentul de Politici sociale, relații sindicale, patronate, ONG și grupuri de cetățeni.

Ceilalți membri aleși în cadrul Biroului Permanent sunt:  Bandi Robert, Blaga Laurențiu Alexandru, Câmpean Daniel, Ciucur Ovidiu, Colcer Florina, Costea Lucian Daniel, Fulea Ioan, Hașa Cătălin, Lazăr Bogdan, Mărginean Nicolae, Mihălțan Delia, Miron Alina, Oltean Larisa, Secară Daniela și Socol Nicolae.

Știrea inițială

Surse din partid au confirmat că fostul președinte al PNL Alba Iulia și candidat la funcția de primar, Voicu Paul, nu mai este membru PNL (a demisionat pentru a fi numit în funcția de subprefect, lucru care nu s-a mai întâmplat).

Alba Iulia a fost până recent fieful principal al PNL în județ. Surse din partid au declarat că mandatul noii conduceri va consta în câștigarea alegerilor locale și recuperarea de către liberali a administrației locale.

Până acum, în majoritatea organizațiilor locale din Alba au fost aleși sau realeși primarii în funcție, care conduc atât administrativ cât și politic la nivel local.

Acolo unde PNL nu conduce administrația, au fost aleși membri de partid care ar putea candida pentru funcțiile de primar la alegerile viitoare.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

AȚI VAZUT-O? O minoră dintr-un centru de plasament din Alba Iulia a dispărut de mai bine de 10 zile. Poliția o caută

Publicat

Polițiștii din Alba caută o minoră care a plecat dintr-un centru rezidențial din Alba Iulia și nu a mai revenit. Persoanele care pot da informații care să conducă la identificarea ei sunt rugate să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau să sune la 112.

La data de 16 iulie 2021, Poliția Municipiului Alba Iulia a fost sesizată de către reprezentantul unui centru rezidențial din Alba Iulia, cu privire la faptul că, în după amiaza aceleiași zile, minora MUNTEAN ANDREEA ROXANA, de 14 ani, a plecat din centru și nu a mai revenit.

Minora are următoarele semnalmente:

·       162 cm înălțime;

·       67 de  kilograme;

·       Ochi căpriu;

·       Păr negru;

La data plecării purta un tricou alb şi pantaloni scurţi de culoare albă cu dungi negre.

Polițiștii desfășoară, în continuare, cercetări în vederea identificării minorei, iar aceasta a fost dată în urmărire imediat după ce a fost anunțată dispariția.

Precizăm că, în cursul zilei de marți, 27 iulie, reprezentanții instituției în tutela căreia se află minora, au transmis poliției acordul de mediatizare a dispariției.

Persoanele care pot da informații care să conducă la identificarea ei, sunt rugate să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau să sune la 112.

Citeste mai mult
Publicitate

CÂMPENI

Polițiștii din Câmpeni au confiscat 17 metri cubi de lemn, abandonat la marginea pădurii. Operațiunea Scutul Pădurii, în Apuseni

Publicat

lemn confiscat

Polițiștii din Câmpeni au confiscat 26 de metri cubi de material lemnos, în urma unor controale în teren.

Acţiunile pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice vor continua, transmit reprezentanții IPJ Alba.

La data de 26 iulie 2021, polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Câmpeni, în timp ce acționau, pe raza comunei Sohodol, împreună cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere Cluj, au identificat un bărbat, de 64 de ani, din Câmpeni, care ar fi descărcat cantitatea de 9 mc de material lemnos, în alt loc decât cel trecut în avizul de însoţire a lemnului.

Întreaga cantitate de material lemnos a fost confiscată, iar bărbatul a fost sancționat contravențional, conform art. 19 din Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

În aceeaşi zi, a fost identificată, confiscată şi predată Ocolului Silvic Abrud, cantitatea de 17 metri cubi de material lemnos, abandonat, în locul numit „Stur”.

Foto: Arhivă

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

CNSU: Bunuri de strictă necesitate pentru persoanele afectate de inundațiile din Alba, din rezerva de stat. LISTA

Publicat

Persoanele afectate de inundații și alunecări de teren din localităţile Sohodol, Abrud, Bistra şi Roşia Montană din judeţul Alba vor primi, în regim de urgenţă, produse de strictă necesitate, potrivit unei hotărâri a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Este vorba despre inundaţiile produse în 15 – 16 iulie şi 19 – 20 iulie.

Vezi și LISTA: ALBA și alte 16 județe primesc bani de la Guvern pentru localitățile afectate de inundații. Peste 140 milioane lei

Hotărârea nr. 49 a CNSU, adoptată luni seară, prevede scoaterea de la rezervele de stat a unor bunuri de strictă necesitate şi alocarea acestora unităţilor administrativ-teritoriale Sohodol, Abrud, Bistra şi Roşia Montană din judeţul Alba.

Bunurile vizate:

  • 17 construcţii modulare complete, cu butelie şi aragaz;
  • 15.000 litri de motorină;
  • 40 paturi cu cazarmament;
  • 80 pături;
  • 3.000 litri apă;
  • 1.000 conserve carne;
  • 1.500 conserve pate;
  • 10 butelii cu aragaz.

De asemenea, vor fi scoase de la rezervele de stat o construcţie modulară uşoară şi materiale de construcţii pentru refacerea unui imobil afectat de alunecarea de teren produsă în satul Cheraţi, comuna Roşiile din judeţul Vâlcea.

sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate

ABRUD

Primarul din Roșia Montană, despre decizia UNESCO: Se blochează pe termen mediu și lung cea mai mare resursă de aur din Europa

Publicat

Primarul din Roșia Montană, Eugen Furdui, consideră că decizia UNESCO de a include Roșia Montană în patrimoniul mondial nu aduce beneficii nici pentru locuitori, nici pentru țară, potrivit Digi24.ro

„Cu siguranță, în momentul de față, e o decizie defavorabilă pentru comunitate și pentru țară. Dar aceasta este realitatea, nu ne putem opune.

Beneficii, în momentul acesta, nu va aduce comunității, decât greutăți, adică obligativități în plus, în ceea ce privește reconstruirea și renovarea unui imobil.

Aceasta în condițiile în care localitatea a fost grav afectată de inundații și multe case sunt avariate.

Să nu uităm că se blochează pe termen mediu și lung cea mai mare resursă de aur din Europa, care este Roșia Montană” a declarat primarul Furdui.

Furdui spune că decizia este defavorabilă pentru comunitate pentru că restaurarea și modernizarea oricărui imobil inclus în patrimoniul UNESCO „necesită avize speciale și birocrație”.

„Oamenii de aici nu sunt bogați, oamenii din mediul rural au fost obișnuiți să-și repare imobilul cum au putut”, a adăugat el.

„Alte beneficii, în afară de a facilita vizitarea sitului Roșia Montană, nu le vedem în momentul de față”, a mai spus Furdui.

Primarul adaugă că mare parte din comunitate nu-și dorea introducerea în patrimoniul UNESCO, așa cum a fost făcut proiectul, și că ar fi trebuit incluse doar siturile istorice.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate