Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Marius Hațegan, președinte PNL Alba Iulia: Muzeul Principilor Transilvaniei, o destinație turistică importantă pentru Alba Iulia

Publicat

PNL Alba Iulia, prin intermediul reprezentanților din Consiliul Local, a înaintat o propunere de hotărâre de consiliu prin care urmează să se înființeze structura ce va coordona Muzeul Principilor Transilvaniei.

La precedenta ședință s-a pus în discuție înființarea unei direcții care să înglobeze și acest muzeu. PNL Alba Iulia a cerut amânarea acestui proiect. Motivele sunt foarte simple și clare: e necesar ca acest viitor obiectiv turistic, ce ar putea deveni cu adevărat un brand local, să fie tratat distinct, independent de un conglomerat în care să se regăsească și alte servicii cu valență socială, de promovare turistică și evenimente. Așa a și fost asumat în proiect, ca o entitate separată. Am considerat și luat în calcul inclusiv contextul actual. E clar că avem nevoie de chibzuință și cumpătare față de banii orașului, fiind în pragul unor credite pentru investiții.

Prin acest serviciu, dedicat Muzeului Principilor Transilvaniei, nu doar că se respectă obiectivele din cererea de finanțare, ci se pot asigura, având la bază resurse umane cu competențe specifice,  primele etape de acreditare și formarea unui patrimoniu. De asemenea, se vor putea urmări și implementa, fără probleme, toate activitățile conexe, generatoare de venituri directe.

Am solicitat primarului Gabriel Pleșa ca actualele structuri de evenimente și promovare turistică să fie, deocamdată, păstrate în forma și la numărul de angajați din prezent. Prin acest proiect de hotărâre să punem, împreună, bazele viitorului muzeu, urmând ca alte etape să fie supuse ulterior votului consilierilor. Suntem siguri că toți ceilalți reprezentanți ai albaiulienilor, din Consiliul Local, vor fi de acord că efortul de a face din acest edificiu un loc cu adevărat emblematic pentru Alba Iulia este mai important decât cel de a completa  organigrama unei direcții, cu zeci de angajați și prea multe și diverse atribuții, doar parțial complementare.

Marius Hațegan, președinte PNL Alba Iulia

Credit foto: Municipiul Alba Iulia

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax