Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Marius Haţegan, vicepreşedinte CJ Alba: Podul din Ciumbrud va fi consolidat. A fost dat ordinul de începere al lucrărilor

Publicat

” A fost semnat ordinul de începere al lucrărilor de execuţie pentru consolidarea podului de peste Râul Mureş, aflat pe DJ107E Aiud (DN1) – Ciumbrud – Băgău – Vama Seacă (DJ107D), între Municipiul Aiud şi localitatea componentă Ciumbrud, la km 3 + 895.

Anterior acestei etape, a fost realizat studiul de fezabilitate şi a fost derulată procedura de licitaţie pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor, iar zilele trecute a fost predat amplasamentul constructorului.

Investiţia, a cărei valoare totală este de 3,80 milioane lei (din care construcţii + montaj 3,16 milioane), include lucrări la suprastructură, infrastructură şi în ceea ce priveşte racordarea şi terasamentele, dintre care cele mai importante sunt:
• reparaţii cu betoane speciale la elementele suprastructurii (grinzi, placa între grinzi, antretoaze);
• realizarea unei plăci de suprabetonare din beton armat;
• realizarea trotuarelor şi montarea unor dispozitive de acoperire a rosturilor de dilataţie;
• montarea parapeţilor metalici pietonali şi direcţionali;
• aplicarea de protecţie anticorozivă pe toate suprafeţele expuse;
• relocarea conductelor de utilităţi în afara zonelor circulabile (auto şi pietonale);
• asigurarea scurgerii apelor;
• decolmatarea şi reprofilarea albiei pe o distanţă de 30 de metri în amonte şi aval de pod şi tăierea arbuştilor şi arborilor din albia majoră a râului.

Durata de execuţie a lucrărilor va fi de aproximativ 12 luni, iar sursa de finanţare este bugetul propriu al Consiliului Judeţean Alba.

Aceste lucrări sunt necesare întrucât podul are o vechime de peste 60 de ani, intervenindu-se până acum doar pentru întreţinerea curentă şi periodică.

În localitatea Ciumbrud, DJ 107 E se intersectează cu DJ 142 L, drum care va fi modernizat pe porţiunea Căpud – Zărieş – Gara Podu de Mureş (Halta Mihalţ – DN 14B), lucrările de modernizare la acest obiectiv începând tot în aceste zile. În acest sens, cele două proiecte vor crea o rută alternativă de transport pe direcţia Blaj – Aiud”, a transmis într-un comunicat de presă, vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Marius Hațegan.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax