Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Marius Moga și Dan Roșu vor să înființeze o fundație prin care să sprijine tinerii talentaţi din Alba Iulia

Publicat

Albaiulienii Marius Moga și Dan Roșu vor înfiinţa în oraş o organizaţie pentru descoperirea și sprijinirea  tinerelor talente. După ce, de curând, au făcut un casting pentru înfiinţarea unei noi trupe de tineri, Marius Moga și Dan Roșu au decis că talentaţii oraşului Alba Iulia merită să fie promovaţi şi sprijiniţi.

Marius Moga s-a născut la 31 decembrie 1981, în Alba Iulia. Artistul a cunoscut faima de tânăr, în anul 2000 intrând în vizorul lui Adi Sana, membru al formaţiei Akcent.  La doar un an distanţă, Moga compune pentru Akcent piesa „ Ţi-am promis”, care ajunge pe primele locuri în top  şi reuşeşte să scoată formaţia din anonimat. Anii care au urmat au reprezentat pentru albaiulian  drumul spre glorie. Au fost colaborări cu nume mari ale industriei muzicale din acea vreme, 3rei Sud Est, Andreea Bălan, Anda Adam, Blondy, Corina, Cream, Hi-Q, Paula Seling şi, poate cea mai reprezentativă şi de succes, colaborarea cu Simplu.

În anul 2004, Moga intră îl lumea filmului şi compune muzica pentru diferite telenovele: „Daria, iubirea mea”, „Chiquititas”, „Iubire ca-n filme” sau pentru pelicula „7 secunde”.

Tot în anul 2004, Marius înfiinţează proiectul Morandi, alături de Andrei Ştefan Ropcea, numit „Randi”. Prima piesă, „Love me”  a cunoscut succesul atât în România, cât şi în Europa. În 2006, piesa „Beijo ( Uh-La-La)” a stat 2 săptămâni în topurile europene, întrecându-i pe marii artişti internaţionali, precum Shakira,  U2 sau Coldplay.

Succesul nebun pe care îl cunoaşte Moga se datorează talentului şi uşurinţei cu care acesta reuşeşte să compună. După ce, ani de zile, acesta a produs pentru diferite case de producţie, în anul 2011, albaiulianul îşi deschide propria casă de producţie, DeMoga Music. Tot în 2011, Moga a colaborat cu Guess Who pentru piesa „Tot mai sus”,  care este ascultată pe toate posturile de radio şi care este fredonată de întreaga ţară. La sfârşitul anului 2011, Marius Moga apare ca unul dintre membrii juriului la emisiunea „Vocea României”, alături de Loredana Groza, Horia Brenciu şi Smiley.

Anul acesta, Marius a intrat pe piaţa muzicală din America, după ce a compus pentru Maroon5 piesa „The man who never lied”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax