Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Mariusrussu.ro: Avatar cu iz politic în Parcul Custozza din Alba Iulia

Publicat

Un scandal, prea mare pentru un oraş atât de mic, ia proporţii pe zi ce trece în Alba Iulia. Despre tăierea copacilor din parcul Custozza s-a tot scris în ultimul timp. Este o acţiune care face parte dintr-un plan mai mare, de reabilitare a cetăţii de tip Vauban. Scandalul s-a aprins şi mai mult după ce un grup de protestatari a încercat să oprească în dimineaţa zilei de sâmbătă, 5 martie 2011, acţiunile de defrişare.

Există două tabere care se contrează în acest conflict. Fiecare are argumente pro sau contra tăierii castanilor plantaţi în urmă cu 130 de ani. Problema este că politicul s-a amestecat mai mult decât ar fi fost necesar  în a convinge cetăţenii de rând că parcul Custozza este o victimă care trebuie salvată, asemeni planetei Pandora din celebra producţie hollywoodiană. Sunt convins că izul de aer electoral al lui 2012, care pluteşte în aer, pompează şi mai mult sânge în venele contestatarilor. Este doar un bun prilej de a atrage atenţia cetăţenilor asupra unor subiecte minore, care pot fi folosite ca arme în lupta electorală.

Nu aceasta este marea problemă a oraşului Alba Iulia. Nu este ca şi cum, dacă nu s-ar mai tăia copacii din parcul Custozza, ar fi rezolvate toate problemele cu care se confruntă acest oraş – ar merge strună economia, nu am mai avea şomeri, taxele ar fi din ce în ce mai mici, oraşul ar fi invadat de turişti. Se dărâmă un parc vechi și dărăpănat și se construiește o piațetă în care vor fi plantați alți copaci. Cu ce mă deranjează pe mine ca cetățean al orașului faptul că se taie copacii din parcul Cusozza? Cu absolut nimic, ba dimpotrivă scap de grija de a mi se răsturna vreun copac pe mașină sau de a mi se ușura vreo cioară pe haine. Oricum, acest parc a devenit în ultimii ani doar o zonă de trecere de la Catedrală, Muzeu și Universitate către Traseul celor III fortificații și Poarta a III-a. Nu prea mai zăbovește nimeni pe la umbra bătrânilor castani. Adevărul despre acest proiect a fost denaturat de către contestatari şi aici intervine şi vina autorităţilor locale, care nu au informat corect cetăţenii despre ceea ce presupune acest proiect.

Hai să ne canalizăm energia şi entuziasmul către a organiza acţiuni de protest împotriva problemelor care ne dor cu adevărat, nu să facem petiţii on-line şi lanţuri umane pentru a pune piedică unui proiect care până la urmă a fost analizat şi aprobat de oamenii care ne reprezintă în consiliul local.

MARIUSRUSSU.RO

NR. Marius Russu este unul dintre membri comunității de blogeri din Alba Iulia

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. mariusrusu

    marți, 08.03.2011 at 10:33

    Rusu si mariusrusu.ro. Cu un singur „s”, nu cu doi.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax