Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Marja de eroare a aparatelor radar nu poate fi folosită la contestarea sancţiunilor rutiere. Decizie în vigoare

Publicat

decizie instanta

O decizie a Înaltei Curţi de Casație și Justiție publicată recent în Monitorul Oficial prevede că erorile maxime de măsurare ale aparatelor radar, așa cum sunt reglementate prin act normativ, sunt relevante doar când respectivul aparat e verificat și omologat de autorități pentru a intrat pe piață.

Şoferii nu vor mai putea apela la acestea pentru a contesta sancțiunile pentru depășirea limitelor legale de viteză, pentru că marja de eroare legală nu e relevantă la momentul constatării contravenției rutiere.

Erorile maxime ale unui aparat pentru măsurarea vitezei (cinemometru) sunt relevante numai la momentul când respectivul aparat e verificat și omologat în condițiile legii, deci nu și în timpul folosirii lui în trafic, potrivit Deciziei ICCJ nr. 3/2018, prin care Curtea a admis un recurs în interesul legii.

„(…) erorile maxime tolerate pentru măsurarea vitezei sunt cerinţe metrologice aplicabile numai în procedura de atestare a unui cinemometru de către entităţile (…), respectiv doar la momentul verificării şi omologării aparatului”, au decis judecătorii Curții.

sursă: avocatnet.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax