Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Marș politic al AUR cu 3000 de participanți, anunțat la Alba Iulia de 1 Decembrie. Primăria a autorizat doar 100 de persoane

Publicat

Peste 3.000 de oameni, inclusiv George Simion și-au anunțat prezența la Marșul Unirii din la Alba Iulia, de 1 Decembrie, potrivit reprezentaților AUR.

Pe de altă parte, la solicitarea alba24.ro, Primăria Alba Iulia a precizat că a autorizat o manifestare cu 100 de persoane. 

Mai mult de atât, deși este cunoscut la nivelul autorităților locale că marșul este unul politic, acesta a fost introdus pe programul oficial dedicat Zilei Naționale a României. Solicitarea pentru autorizare a venit de la deputatul din partea AUR Alba, Daniel Gheorghe Rusu. 

Mai exact, ziua de 1 Decembrie începe de ani buni la Alba Iulia cu un marș al studenților basarabeni. De obicei în fruntea marșului se află George Simion. 

Dacă în trecut marșul era organizat de studenții basarabeni, alături de mai multe peluze de fotbal, anul trecut marșul a luat o turnură politică.

În 2020, chiar dacă Alba Iulia era în carantină, sute de oameni conduși de George Simion și Diana Șoșoacă au mărșăluit fără a fi deranjați de autorități pe străzile din municipiu.

Mai mult de atât, autoritățile și forțele de ordine au stat cu ”mâinile în sân”, când cei de la AUR au pus la propriu un țambal în Poarta a Treia a Cetății Alba Carolina.

În 2021, situația se va repeta, însă la o scară mult mai mare.

În timp ce autoritățile locale, în frunte cu primarul Gabriel Pleșa susțin că incidența a scăzut și că rata de infectare este mult mai mică doar sâmbătă, 27 noiembrie în județul Alba au fost anunțate 12 decese.

Din cauza incidenței scăzute, mai multe manifestări cu public sunt permise cu ocazia zilei de 1 Decembrie la Alba Iulia, printre ele este și marșul autorizat de către primărie.

Potrivit reprezentaților Primăriei municipiului Alba Iulia, cererea a fost făcută de către deputatul AUR, Daniel Rusu, și a fost autorizat pentru 100 de persoane.

În timp ce primăria a autorizat marșul pentru 100 de persoane, AUR a anunțat că vor fi prezente în jur de 3000 la gara din Alba Iulia, iar apoi în marș pe străzile orașului.

Deși cererea a fost făcută de către un deputat, Gabriel Pleșa preciza într-o conferință de presă susținută săptămâna trecută că nu încurajează manifestările politice.

Pe mai multe grupuri de Facebook au apărut postări în care români din toată țara sunt chemați la Alba Iulia pentru un protest anti-certificat verde.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax