Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Marți, 4 iunie: Avram Iancu în fotografii din ultimii ani ai vieții, exponatul lunii iunie la Muzeul Unirii din Alba Iulia

Publicat

La Muzeul Național al Uniri din Alba Iulia va avea loc marți, 4 iunie, de la ora 11:00, vernisajul exponatului lunii iunie, Avram Iancu în fotografii din ultimii ani ai vieții.

În anul bicentenarului Avram Iancu, luna iunie va fi dedicată unui set de fotografii în care eroul revoluției din 1848-1849 apare în ultimii ani ai vieții, în câteva instantanee surprinse între 1864 și 1872. Fotografiile au intrat în patrimoniul muzeului albaiulian în anul 1929, ca donații din partea societății culturale ASTRA.

Ineditul lor este dat de imaginea în care este surprins Avram Iancu, o imagine departe de cea cunoscută astăzi de publicul larg a eroului conducător al moților din Munții Apuseni. În fotografiile care vor fi expuse, Avram Iancu ne apare cu o figură obosită, îmbătrânit înainte de vreme, dezamăgit de jertfele inutile sau cântând din fluier, în veșminte ponosite, neîngrijit. De fapt, ipostazele ale ultimilor ani ai vieții lui.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax